ارزیابی عملکرد سیستم های کنترل ترافیک تطبیقی اسکتس و هوشمند در شرایط ترافیکی شهر تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_2497
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا اسلامی

کارشناسی ارشد، مهندسی عمران حملونقل، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدرضا سلطانی

کارشناسی ارشد، مهندسی عمران حملونقل، دانشگاه علم و صنعت ایران

افشین شریعت مهیمنی

استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ا یران

چکیده

در دهه های گذشته ، تلاشهای بسیاری برای مدیریت ترافیک تقاطعات صورت گرفته که ازجمله ی آنها توسعه و به کارگیری سیستم های کنترل ترافیک هوشمند و تطبیقی جهت بهینه سازی زمانبندی چراغهای راهنمایی است که منجربه ایجاد ترافیک روان و کاهش تاخیر سفرها در شبکه معابر شهری می شوند. در سیستم های کنترل هوشمند برخلاف سیستم های کنترل زمان ثابت ، زمانبندی چراغها بر اساس تقاضای ترافیکی برداشت شده توسط شناساگرها، تنظیم می شود و زمان هر سیکل و فاز می تواند متغیر باشد. سیستم های کنترل ترافیک تطبیقی ، با شناسایی لحظه ای شرایط ترافیکی ، در مقابل تغییرات ترافیکی تقاطعات، عکس العمل لحظه ای و زمان بندی تطبیقی دارند. در این سیستم ها، برای شناخت شرایط فعلی ترافیک ، از دادههای برداشت شده توسط شناساگرها استفاده می شود. سپس باهدف حداقل سازی تاخیر و توقف تقاطعات، پارامترهای زمانبندی ، به صورت بهینه تعیین می شوند. از آنجاییکه برای مدیریت ترافیک تقاطعات شهر تهران، از سیستم های کنترل ترافیک تطبیقی و هوشمند استفاده شده است ، دراین پژوهش با هدف مقایسه و ارزیابی عملکرد هر دو سیستم برای شرایط ترافیکی شهرتهران، با استفاده از نرم افزار ویزیم ، عملیات سیستم های کنترل تطبیقی اسکتس و کنترل هوشمند در تقاطع سعدی -جمهوری شبیه سازی شد. براساس نتایج به دست آمده، با جایگزینی سیستم کنترل هوشمند بجای سیستم کنترل تطبیقی اسکتس ، مقادیر تاخیر رویکردهای تقاطع سعدی و جمهوری ۳۵ درصد و ۳۲ درصد کاهش و طول صف رویکردهای تقاطع سعدی و جمهوری نیز ۴۳ درصد و ۵۲ درصد کاهش داشته است . براساس این نتایج ، درتقاطع سعدی -جمهوری که ترافیک به صورت غیرخط مبنا جریان دارد، مقادیر تاخیر و طول صف تقاطع ، تحت کنترل هوشمند نسبت به کنترل تطبیقی اسکتس کمتر بوده است که ازعلل آن، شناسایی ترافیک خط مبنا در سیستم کنترل تطبیقی اسکتس و غیرخط مبنا بودن حرکت خودروها درمعابر شهرتهران است . لذا بهبود عملکرد شناسایی و زمانبندی این سیستم براساس شرایط ترافیکی غیرخط مبنا درمعابر شهر تهران که میتواندموجب کاهش تاخیر و توقف سفرهای شهری شود، امری ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

مدیریت ترافیک تقاطعات، سیستم کنترل ترافیک هوشمند ، سیستم کنترل ترافیک تطبیقی ، اسکتس .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.