بررسی استفاده از کامپوزیت های FRP جهت مقاوم سازی پایه پل های بتن آرمه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1766
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا حاجی زاده

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و حرفه ای شهید چمران کرمان، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

مسعود لک زاده

مدرس گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و حرفه ای شهید چمران کرمان، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

شایان اسماعیلی

دانشجوی گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و حرفه ای شهید چمران کرمان، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

امروزه روشهای متعددی به منظور مقاومسازی و تعمیر سازه های بتن آرمه مورد استفاده واقع می شود که از میان آنها می توان به روش ژاکت های بتنی ، ژاکت های فولادی و الیاف FRP اشاره نمود. به طورکلی تعمیر و نگهداری سازه های بتنی و مقاوم سازی آنها به دلایلی از قبیل افزایش ظرفیت باربری و شکل پذیری ، تغییرات کاربری و یا تغییر در پلان و نقشه های ساختمانی ، عدم رعایت ضوابط اجرایی و... انجام می گیرد. یکی از شیوه های نوین جهت مقاوم سازی و تعمیر اعضا و مقاطع بتنی استفاده از الیاف و کامپوزیت های FRP است . مشخصات فیزیکی و مکانیکی مطلوب از قبیل مقاومت مناسب در برابر خوردگی ها، سهولت استفاده و اجرا، سبک بودن و چگالی کم موجب استفاده روزافزون از این لایه های انعطاف پذیر شده است . استفاده از روشهای جدید همچون کامپوزیت های FRP باعث بروز عملکرد و رفتار بهتر سازه در مقابل بارهای وارده است . پل ها سازه های مهمی به شمار می روند که هرگونه صدمه به آنها سبب بروز خسارات مالی و جانی فراوانی خواهد شد. بنابرین بهسازی و مقاوم سازی آن ها بسیار مهم و ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

پل های بتن آرمه ، الیافFRP، بهسازی ، مقاوم سازی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.