بررسی مبانی اصول ساخت شهر پایدار در شهر ارومیه (مطالعه موردی : محله خیابان باکری - جانبازان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0914
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس صداقتی

استادیار، گروه معماری ، واحد ارومیه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ارومیه ، ایران

الهام خراسانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری ، واحد ارومیه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ارومیه ، ایران

حامد قلیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری ، واحد ارومیه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ارومیه ، ایران

چکیده

اهمیت پایداری و شهر پایدار در دنیای متمدن امروز بسیار مورد تاکید و توجه همگان قرار گرفته است و در ابعاد وسیعی قابلیت تجزیه و تحلیل دارد از جنبه های اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی ، زیست محیطی و تعادل اکولوژیکی گرفته تا بسیاری موارد دیگر را در برمی گیرد که می توان اسنتناج کرد حوزه پایداری در بطن زندگی انسان ها عجین شده است ، چرا که با افزایش جمعیت و توسعه شهرنشینی تبعات و مشکلاتی بسیاری در حال وقوع است که مهم ترین آن افزایش حاشینه نشینی در اطراف کلان شهرها است . این توسعه شهری به دلیل اینکه بدون قاعده و نظام خاصی صرفا جهت رفع نیاز بوده و در برنامه ریزی شهری به آن طرح و برنامه مشخصی اختصاص نیافته مشکلاتی وسیعی را منجر می شود که در تقایل با مفهوم پایداری و شهر پایدار است . لذا در این مقاله هدف بررسی و تحلیل شاخصه های پایداری شهری در شهر ارومیه می باشد که برای نیل به این مقصود تحلیل ها در بعد محله ای علی الخصوص محله مورد مطالعه انجام شده است . شهر دربرگیرنده مقیاسهای خردی چون محلات متفاوتی است که هر کدام نقش کلیدی در حفظ هویت و شهرنشینی ایفا می کنند با به تصویر کشیدن پایداری در مقیاس خرد و تعمیم آن به مقیاس کلان شهری علاوه بر اینکه وجود پایداری بررسی می شود و می توان با شناخت شاخصه ها و نیازها آن برنامه ای در جهت توسعه شهرهای پایدار که همساز با محیط زیست بوده خلق کرد.

کلیدواژه ها

شهر پایدار، محله پایدار، توسعه پایدار، شهر ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.