بازشناسی راهبردهای طراحی فضاهای آموزشی مبتنی بر افزایش فعالیت های فیزیکی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0799
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سالار رحیمی اسکوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشکده معماری، شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه

مظفر عباس زاده

استادیار گروه معماری دانشکده معماری، شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه

سمیه صدری کیا

استادیار گروه مرمت بناهای تاریخی دانشکده معماری، شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه

چکیده

یکی از اساسی ترین نگرانی های سازمان جهانی بهداشت در حوزه سلامت عمومی ، نداشتن فعالیت فیزیکی کافی در میان دانش آموزان است . باتوجه به اینکه بخش عمده ای از فعالیت های روزانه ی دانش آموزان در مدرسه سپری می شود؛ محیط کالبدی مدارس می تواند با داشتن پتانسیلی بالقوه، در راستای ارتقای رفتارهای بهداشتی ایفای نقش نموده و مکانی پویا و سالم ، در کنار تحصیل ، برای دانش آموزان فراهم نماید. با توجه به اهمیت این موضوع، پژوهش حاضر با هدف بررسی و بازشناسی اصول راهبردی طراحی فضاهای آموزشی جهت افزایش فعالیت های فیزیکی دانش آموزان انجام شده است . بدین منظور با تکیه بر روش توصیفی - تحلیلی ؛ به گردآوری اطلاعات مورد نیاز از طریق مراجعه به منابع کتابخانه ای و بررسی میدانی نمونه های موردی ، پرداخته شده است تا در نهایت مبانی و راهبردهای طراحی در زمینه خلق فضاهای تشویق کننده و حمایتی برای افزایش سطح فعالیت های فیزیکی دانش آموزان استخراج شود.نتایج بدست آمده از تحقیق حاضر حاکی از آن است که ارتباط معناداری بین مداخلات مربوط به محیط فیزیکی مدرسه با ارتقاء رفتارها و فعالیت های فیزیکی دانش آموزان وجود دارد. چنانچه با بکارگیری راهبرد های خاص طراحی همچون؛ ایجاد دسترسی به امکانات ورزشی ، طراحی مبلمان انعطاف پذیر در فضا و ارتقاء ایمنی فضاهای ارتباط جمعی ، می توان فضاهای آموزشی را به محیطی فعال و تشویق کننده برای انجام فعالیت های فیزیکی تبدیل کرد.

کلیدواژه ها

راهبرد های طراحی ، فضاهای آموزشی ، فعالیت های فیزیکی ، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.