افزایش توان و راندمان یک نیروگاه بخاری قدیمی از طریق بازتوانی به روش گرمایش آب تغذیه
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
- کد COI اختصاصی: IEAC08_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 365
نویسندگان
دانشجوی دکترای، دانشکده مهندسی، مکانیک دانشگاه سمنان
دانشیار، دانشکده مهندسی، دانشگاه سمنان
استادیار، دانشکده مهندسی، دانشگاه سمنان
استادیار، دانشکده مهندسی، دانشگاه سمنان
چکیده
بازتوانی نیروگاه های بخاری قدیمی، راهکاری مناسب برای افزایش قدرت و راندمان سیکل های تولید توان می باشد. در این مقاله، بازتوانی نیروگاه بخاری نکا به روش گرمایش آب تغذیه مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، بر اساس تعداد زیرکش های بسته شده توربین، سه حالت و طرح جداگانه پیشنهاد شده است. با به کارگیری قوانین اول و دوم ترمودینامیک و روابط انتقال حرارت، نخست سیکل بازتوانی شده مورد تحلیل انرژی و اگزرژی قرار گرفت و سپس تاثیر افزایش دبی جرمی بخار بر عملکرد کندانسور و سیکل بررسی شد. با توجه به نتایج به دست آمده، در طرح جایگزینی گرم کن های فشار ضعیف و فشار قوی با مبدل های گرمایی جدید، توان واحد بخاری و سیکل بازتوانی شده، راندمان حرارتی و راندمان اگزرژی به ترتیب ۷/۱۵%، ۳/۴۹ %، ۹۳/۵ % و ۱۷/۲% افزایش یافته است. هم چنین در این طرح، فشار کندانسور به مقدار ۱۹ میلی بار افزایش یافته که منجر به افزایش نرخ حرارتی به میزان ۶۳/۰% شده است، هر چند نرخ حرارتی کل سیکل بازتوانی شده به مقدار ۶۲/۴% بهبود یافته است. برای انجام شبیه سازی سیکل بازتوانی شده از نرم-افزار ترموفلو استفاده شده است . نتایج نرم افزار با مقادیر مربوط به محاسبات مقایسه گردید که با توجه به خطای کم، اعتبارسنجی نتایج انجام شده است.کلیدواژه ها
بازتوانی نیروگاه بخاری، تحلیل انرژی و اگزرژی، افزایش راندمان، عملکرد کندانسورمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.