آسیب شناسی و ارائه راهکار تقویت مکالمه زبان عربی در بین دانش آموزان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMCNF01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه صارمی گروی

دکترای زبان و ادبیات عربی دانشگاه فردوسی مشهد

فاطمه عرب زوزنی

دانشجوی کارشناسی آموزش زبان عربی دانشگاه فرهنگیان مشهد

چکیده

با نگاهی به تاریخ آموزش زبان عربی در ایران متوجه می شویم که با وجود تاریخچه این زبان و آشنایی پیشین ایرانیان با آن ، در نحوه آموزش این زبان با مشکلات جدی مواجه هستیم در حالی که زبان های دیگر با توجه به حضور نه چندان دیر پای خود توانسته اند موفقیتهای بیشتری در مقایسه با زبان عربی به دست آورند . نمونه ها و شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد ایرانی ها در گذشته تا چه اندازه دوستدار زبان عربی بودند و هیچ زمان احساس نمی کردند که استفاده از این زبان ملیت و هویت آنها را خدشه دار کند با به آن لطمه وارد کند. مسئله ی ضعف درسی عربی مسئله ی کوچکی نیست که بتوان نسبت به آن بی توجه بود چرا که عربی زبان قرآن است و اهتمام به آن واجب. نتیجه این تحقیق نشان دهنده آن است که برخلاف بسیاری از عقیده ها و تصورات،دانشجویان نسبت به یادگیری مهارتهای زبانی عربی بی میل نیستند، بلکه این بی نشاطی است که به اشتباه بی انگیزگی تلقی می شود . از عوامل مهمی که در این بی نشاطی و ضعف سهیم هستند ، «روشهای نامناسب تدریس»، «نداشتن بسته های آموزشی مناسب»، «بهینه نبودن کلاسهای آزمایشگاه زبان به علت استفاده نکردن از فنون شنیداری مناسب» و...است. من در این پژوهش با استفاده از روش مصاحبه و میدانی سعی دارم علل مشکلات مکالمه زبان عربی را در دانش آموزان و دانشجویان آشکار و تا حدودی برطرف کنم. پژوهش مورد نظر مطالعه موردی از شهرستان خواف مدرسه ی مهدیه است. من در این پژوهش سعی نموده ام مشکلات مکالمه در درس عربی و عوامل آن را مورد بررسی کامل قرار دهم تا بتوانم آنها را به نحو احسن حل نمایم.

کلیدواژه ها

آموزش زبان عربی، ملیت و هویت، مهارت های زبانی، مکالمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.