بررسی تاثیر رنگ آمیزی درمانی به روش طرح های ماندالا بر اضطراب آزمون دانشجویان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنگره علمی دانشجویان روانشناسی، علوم تربیتی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: CPCDSTS01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسین نجفی زادگان

کارشناسی روانشناسی بالینی ، دانشگاه علامه طباطبایی، کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، دکتری روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

فاطمه جان نیک بخت فینی

دانشجوی کارشناسی روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام

چکیده

زمینه و هدف: امروزه از تکنیک ها و روشهای هنر درمانی جدید ازجمله رنگ آمیزی درمانی در درمان بیماری ها و اختلالاتمختلف استفاده می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی رنگ آمیزی درمانی بر اساس طرحهای ماندالا بر اضطراب آزموندانشجویان است.مواد و روشها: این پژوهش با توجه به هدف و ماهیت از نوع کاربردی بوده که برای انجام آن از روش پژوهش نیمه تجربی با گروهکنترل و آزمایش و طرح پیش آزمون- پس آزمون استفاده شده است. جامعه آماری، دانشجویان دختر رشته روانشناسی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاداسلامی واحد یادگار امام شهر تهران که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ مشغول به تحصیل بوده اند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی تعداد ۲۰ نفر از دانشجویان به عنوان نمونه انتخاب شدند. پرسشنامه اضطراب آزمون ساراسون بین آنهاتوزیع و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) قرار گرفتند. متغیر مستقل در این آزمایش، رنگ آمیزی درمانیماندالا و کاهش اضطراب ازمون متغیر وابسته بود.یافته ها: از آزمون تحلیل کوواریانس (ANCOVA) به منظور مقایسه اثر مداخلات تمرینی استفاده شد. نمرات پیش آزمون افرادبه عنوان متغیر مداخله گر در آزمون وارد شد. از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ در سطح آماری α=۰.۰۵ استفاده شد. البته قبل از هرگونهاستنباط آماری در مورد اثرها، اعتبار مدل آماری نرمال بودن توزیع خطا با استفاده از آزمون شاپیرو ویلکس و یکسانی واریانس هایخطای بین گروه ها با آزمون لوین بررسی شد. همچنین برای تعیین آثار مرتبط با تمرین از تحلیل کوواریانس استفاده شد.نتیجه گیری: طبق نتایج به دست آمده، رنگ آمیزی درمانی بر اساس طرح های ماندالا در کاهش اضطراب آزمون دانشجویان دختر موثر بود.

کلیدواژه ها

رنگ آمیزی درمانی، طرح های ماندالا، اضطراب ، آزمون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.