ارایه یک مدل فازی برای مکانیابی پایانه های اتوبوسرانی با استفاده از تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS15_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه اخوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ریاضی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه خوارزمی

خاطره قربانی مقدم

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات ریاضی دکتر مصاحب دانشگاه خوارزمی

سعید محرابیان

عضو هیئت علمی گروه ریاضی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه خوارزمی

رضا قنبری

عضو هیئت دانشکده علوم ریاضی و آزمایشگاه بهینهسازی دانشگاه فردوسی

چکیده

سیستمهای حمل و نقل عمومی نقش مهمی در ساختارهای فرهنگی اجتماعی و سیاسی هر کشور دارند و یکی از مهمترین بخشهای زیر بنایی هستند. با توجه به گسترش شهرها و رشد روز افزون جمعیت شهری طراحی شبکه های اتوبوسرانی یکی از مسایل مهم در حمل و نقل عمومی است. اما شبکه اتوبوسرانی در اکثر شهرها هم از جنبه عملکردی مانند مصرف سوخت و یا استهلاک زیاد اتوبوسها و هم از جهت مکانی مانند مکان ایستگاه ها و پایانه ها و یا میزان دسترسی در وضعیت مناسبی قرار ندارند بنابراین ارایه روش کارآمدی که با در نظر گرفتن هر دو جنبه شاخصهای عملکردی و مکانی به ارزیابی عملکرد خطوط اتوبوسرانی بپردازد، ضرورت دارد هدف ما در این مقاله ارایه یک مدل فازی برای مکان یابی پایانه های اتوبوسرانی (FBTLP) با استفاده از مدلبندی مساله تحلیل پوششی داده ها (DEA) است. مسئله مورد نظر ترکیبی از مسئله ی مکان یابی پایانه های اتوبوسرانی و مدل تحلیل پوششی داده ها است عوامل متعددی در طراحی یک شبکه اتوبوسرانی مورد بررسی قرار میگیرد از جمله مکان ایستگاه ها و پایانه ها، میزان دسترسی ،مردم جمعیت موجود در هر ایستگاه مصر رف سوخت و... ما در این مقاله میخواهیم پتانسیل هر ایستگاه اتوبوسرانی در واقع تعداد نفرات موجود در هر ایستگاه را که یکی از پارامترهای مسئله ما است به شکل فازی در نظر بگیریم.

کلیدواژه ها

مکانیابی فازی پایانه های اتوبوسرانی، تحلیل پوششی داده ها، برنامه ریزی چند هدفه، نامساوی کر بهبود یافته.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.