بررسی کشت زعفران Crocus sativus و درآمد اقتصادی آن در اراضی کوچک کشاورزی حوزه آبریز دریاچه ارومیه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCCIAE05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر پژوهان

دکترای کشاورزی، فارغ التحصیل دانشگاه آتاترک ترکیه

عبداله حسن زاده قورت تپه

هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

مژگان لارتی

هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

آزاد مینایی

دکترای کشاورزی، فارغ التحصیل دانشگاه ارومی ه

چکیده

تحقیقات چند سال اخیر نشان می دهد که یکی از راهبرد های موثر در ارتباط با احیای دریاچه ارومیه و رونق کشاورزی ، تغییر الگوی کشت می باشد. اقلیم استان آذربایجان غربی خشک و نیمه خشک می باشد، بنابراین کشت گیاهان دارویی بانیاز آبی کم می تواند از نظر تولید محصولات کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار، خصوصا در مناطق محروم و روستایی نقش مهمی داشته باشد. آمارها نشان می دهد بخش قابل توجهی از جمعیت استان آذربایجان غربی در مناطق روستایی و محروم ساکن هستند. اخیرا سطح زیرکشت گیاه زعفران در استان های شمال غربی کشور، از جمله آذربایجان غربی ، آذربایجان شرقی ، زنجان و اردبیل در حال افزایش است . مناسب بودن شرایط اقلیمی شهرستان های واقع در حوزه آبریز دریاچه ارومیه مانند ارومیه ، نقده، میاندوآب، مهاباد، سلماس و قوشچی برای کشت زعفران، می تواند در راستای ایجاد درآمد اقتصادی پایدار و احیای دریاچه ارومیه موثر باشد.

کلیدواژه ها

زعفران، دریاچه ارومیه ، درآمد اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.