آسیب شناسی توسعه پایدار شهر ی با تاکید بر شاخص های سیاسی (مطالعه موردی خاش)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF10_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالواحد جمالزهی

کارشناس مسائل سیاسی ، امنیتی،انتخابات فرمانداری خاش

صاحب گل صالحی

فرماندار شهرستان خاش

مازیار زارع

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

توسعه پایدار بدون توجه به شهرها و شهرنشینی بی معنی خواهد بود چرا که شهرها به عنوان عامل اصلی ایجاد کننده ناپایداری در جهان به شمار می روند و در واقع پایداری شهری و پایداری جهانی هر دو مفهومی واحد هستند. به علت تمرکز پیوسته رو به رشد جمعیت و فعالیت های اقتصادی در مراکز شهری، به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته، پایداری توسعه شهری بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت دستیابی به توسعه پایدار شهری و از آنجا که لزوم بکارگیری اهرم های اساسی توسعه پایدار در طراحی و تبیین خطی مشی راهبردی نهادهای تصمیم گیری در سطوح مختلف، تجدید نظر ساختار شکنانه ای را در تعاریف معمول می طلبد، محقق در این پژوهش کاربردی توصیفی، با روش پیمایشی به دنبال آسیب - شناسی توسعه پایدار شهر ی با تاکید بر شاخص های سیاسی خاش میباشد.تعداد ۴۰۰ نفر از شهروندان و مدیران شهری شهر خاش به روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس رابطه نمونه گیری کوکران انتخاب شده و پس از بررسی پایایی و روایی پرسشنامه ها طی نمونه مقدماتی، اطلاعات در سطح کل نمونه جمع آوری شد. نتایج آزمون تی استودنت تک نمونه (سطوح - معناداری کمتر از ۰۰۱ / ۰ ) نشان دادکه میانگین امتیازات مولفه های سیاسی در جامعه هدف در هر دو گروه مدیران شهری و شهروندان، در حد متوسط ۳ نبوده است و با توجه به مثبت بودن اختلاف میانگین ها از عدد آزمودنی، میانگین مولفه های شاخه ساختاری بیشتر از حد متوسط بوده و در نتیجه در سطح خطای نوع اول ۰۵ / ۰ بنابراین می توان ادعا نمود که:عدم مشارکت سیاسی شهروندان در عدم توسعه ی پایدار شهر خاش موثر بوده است.همچنین نتایج بیانگر آنست که از دیدگاه شهروندان و مدیران شهری برنامه ریزی نامناسب در عدم مشارکت سیاسی با روند کند توسعه ی پایدار شهر خاش ارتباط معنادار دارد، زیرا سطح معناداری آن کمتر از ۰۰۱ / ۰ و اختلاف میانگین آن از عدد آزمودنی ۳ مثبت بوده است .

کلیدواژه ها

توسعه پایدار شهری ، عوامل ساختاری، عوامل سیاسی ، خاش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.