بررسی تاثیر روغن کرچک بر اینداکشن لیبر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پرستاری، مامایی و مراقبت
  • کد COI اختصاصی: NMCONF01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه پودینه کرباسک

کارشناسی مامایی، زاهدان ، واحد ، دانشگاه آزاداسلامی ، زاهدان ، ایران

چکیده

زمینه و هدف : حاملگی پست ترم یا حاملگی طول کشیده باافزایش عوارض مادری و جنینی همراه است و عامل مهمی در مرگو میر حول و حوش زایمان بشمار می رود. در حال حاضر از روش های مختلفی ازجمله روش های دارویی وغیردارویی جهتاینداکشن لیبر به منظور پیشگیری از طولانی شدن حاملگی استفاده می شود. روغن کرچک از جمله فراورده های گیاهی استکه به طور گسترده جهت القای زایمان وشروع انقباضات رحمی به کار می رود، اما مطالعات محدودی در ارتباط با کارآیی وایمنی آن گزارش شده است. این مطالعه باهدف مرور تاثیر روغن کرچک بر القای دردهای زایمانی صورت گرفته است.مواد وروش :جستجوی جامع در پایگاه های اطلاعاتی شامل . SID. PubMed. Scopus همچنین موتور جستجو Googel scholar از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ انجام شد. جهت جستجوی مطالعات از کلید واژه های فارسی روغن کرچک ، القای زایمان ،القاء و بارداری طول کشیده معادل لاتین این کلمات شامل Castor oil induction of labor, , Induction , Prolonged pregnancy وترکیب این کلمات با عملگرهای And و OR استفاده شد . تجزیه و تحلیل داده ها به صورتکیفی انجام گردید.یافته ها :باتوجه به مطالعات انجام شده مصرف روغن خوراکی کرچک در زایمان های طول کشیده می تواندسبب القای دردهای زایمانی و باعث افزایش انقباضات خودبخودی منظم شود. در افرادی که از روغن خوراکی کرچک استفادهکرده اند طول مدت مرحله اول زایمان کاهش یافته است.نتیجه گیری: باتوجه به مطالعات موجود می توان نتیجه گرفت روغنکرچک به عنوان یک گیاه دارویی میتواند باعث شروع انقباضات و القای دردهای زایمانی شود و بدون ایجاد عوارضی ازجملهسزارین و پایین امدن اپگار نوزاد مورد استفاده در بارداری های طول کشیده قرار بگیرد. تحقیقات و مطالعات بیشتری برایاظهارنظر قطعی و اثبات ایمنی وکارایی آن توصیه می شود.

کلیدواژه ها

روغن کرچک، القای زایمان، حاملگی طول کشیده، اینداکشن لیبر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.