مروری برکاربرد یادگیری عمیق در تشخیص زودهنگام و پیش بینی سرطان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق و کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF14_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوثر حمادی

فارغ التحصیل مهندسی پزشکی، موسسه آموزش عالی کارون، اهواز

عاطفه رحیمی فر

استادیار، موسسه آموزش عالی کارون، اهواز

چکیده

سرطان به عنوان یکی از شایع ترین و کشنده ترین بیماری های چند دهه اخیر، توجه بسیاری از پژوهشگران را در حوزه های مختلف علوم به خود جلب نموده است. درمان این بیماری با استفاده از روش های درمانی رایج، اغلب با هزینه بر است یا با شکست مواجه شده یا بیمار را متحمل عوارض جانبی شدید می کند. بدین سبب نیاز به توسعه روش های جدید درمانی، به خوبی احساس می شود. در سال های اخیر از یادگیری عمیق تر در تشخیص انواع سرطان مانند سرطان ریه، پوست و سینه استفادهشده است. بسیاری از این روش ها از شبکه های کاتولوشن برای تشخیص سرطان استفاده کرده اند. یادگیری عمیق یکی از تکنولوژی های جدید در تشخیص و پیش بینی این بیماری می باشد. در این مقاله به بررسی چالش ها و مرور مهمترین روش ها در پیش بینی و تشخیص سرطان با استفاده از یادگیری عمیق پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

پیش بینی سرطان، یادگیری عمیق، تشخیص سرطان، شبکه عصبی عمیق، هوش مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.