بررسی عوامل موثر بر قصد پذیرش بانکداری تلفن همراه(مطالعه موردی: شعبه های شرق و مرکز استان مازندران بانک پارسیان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF14_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا اقبال

استادیار، دانشگاه روزبهان

حسین نصیری

دانشجوی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه روزبهان

چکیده

در این پژوهش به بررسی عوامل موثر بر قصد پذیرش بانکداری تلفن همراه پرداخته شده است. جامعه آماری این تحقیق مشتریان بانکداری موبایل شعبه های بانک پارسیان در شرق و مرکز استان مازندران است. روش تحقیق از حیث هدف، تحقیقی کاربردی می باشد و از حیث ماهیت این تحقیق از نوع توصیفی-پیمایشی است. به منظور بررسی و آزمون متغیرهای موثر در موضوع تحقیق از پرسشنامه استاندارد جباراجکیرتی و همکاران (۲۰۲۱) برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق استفاده شده است. تعداد نمونه در ادامه فرآیند تحقیق از طریق نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند بدست آمده است و چون تعداد افراد مشخص نیست جامعه نامحدود در نظر گرفته شده است که طبق فرمول کوکران برای جامعه نا محدود تعداد افراد نمونه ۳۸۴ نفر می باشند. ضریب پایایی پرسشنامه ها با روش آلفای کرونباخ برای تمامی پرسشنامه ها بیشتر از ۰/۷ به دست آمده که نشان از پایایی مناسب است و روایی پرسشنامه ها به روش روایی سازه ها (تحلیل عاملی تاییدی) تایید شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار pls انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد تمام فرضیات تایید شده اند و همچنین نتایج نشان داده است که راحتی آنلاین با ضریب مسیر (۰,۴۵) بیشترین تاثیر را بر سودمندی درک شده دارد و لذت درک شده با ضریب مسیر (۰,۲۶) بیشترین تاثیر را بر قصد پذیرش بانکداری تلفن همراه دارد و امنیت نیز در بین سودمندی درک شده و قصد پذیرش بانکداری تلفن همراه بیشترین نقش تعدیلگری را ایفا می کند.

کلیدواژه ها

قصد پذیرش بانکداری موبایل، لذت درک شده، سودمندی درک شده، راحتی آنلاین، امنیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.