حقوق اقلیتها از دیدگاه نظام حقوقی اسلام

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی صلح پژوهی
  • کد COI اختصاصی: IPCR03_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن موثقی

دانشیار حقوق بین الملل عمومی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز- ایران

چکیده

تاریخ بشر مملو از تعارضات و تضادهاست درحالی که در برخی از نقاط دنیا دان شمندانی به خاطر خدمت بهساحت مقدس علم و ب شریت موفق به دریافت جایزه نوبل در رشته های مختلف فیزیک، شیمی، ادبیات، پز شکی،اقتصاد و صلح می شوند در گوشه ای دیگر از جهان آن هم در اروپا حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان موسوم بهنازی به سرپر ستی آدولف هیتلر کارخانه های آدم سوزی آ شوویتز، اشتوت گارت، کارل سروهه، کارل شتاد، مونیخ،اوخن لوخان، برچسگادن و لیپیشانسکا را برای کشتار جمعی اسراء و غیرنظامیان و اقلیت های مذهبی تاسیس کردهتا به قول خودش مشکل اقلیت ها را حل کند با این وصف در طول تاریخ تجاوز به حقوق اقلیت ها یکی از تعدیاترایج به حقوق انسانی برخی از جمعیت ها بوده است حال آنکه وجود اقلیت ها نه تنها تهدیدی برای هیچکس وجوامع بشری نیست بلکه فرصتی است برای آشنایی و لذت بردن از تفاوت ها و تنوع زندگی ها با فرهنگ هایمختلفی که هر یک به گذران زندگی آرام خود مشغولند. نزدیک به چهارهزار سال قبل برخی از امپراطوری ها معتقدبودند که بیگانه، باید دشمن قلمداد شده و کشته شود اما اکنون دیگر از این جنایات خبری نیست هرچند که هنوزبرخی از اقلیتها در حال تحمل انواع آزارها هستند اما با رشد عقلانیت بشر این رفتارهای خصمانه در حال حذفشدن هستند. هدف از نگارش این تحقیق آشنایی با نگرش مکتب اسلام به حقوق اقلیت هاست. روش تحقیقتوصیفی تحلیلی بوده و یافته های تحقیق ثابت می کند که اسلام والاترین موازین حقوق بشر را نسبت به حمایت ازحقوق آنها اعمال کرده و می کند.

کلیدواژه ها

اقلیت ها، حقوق بشر، اسلام، حقوق بین الملل، سازمان ملل متحد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.