اثر روش های غیر شیمیایی در تلفیق با مقادیر کاهش یافته علفکش تریفلورالین بر علف های هرز و عملکرد شوید Anethum graveolens L.) )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره: 32، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SUST-32-1_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله امینی

گروه اکوفیزیولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

مریم عباس زاده

کارشناسی ارشد رشته اگروتکنولوژی گرایش علوم علف های هرز گروه اکوفیزیولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

عادل دباغ محمدی نسب

گروه اکوفیزیولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

اهداف: تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف علفکش تریفلورالین در تلفیق با مدیریت غیرشیمیایی شامل مالچ زنده، مالچ کلش و و جین دستی بر علف های هرز، صفات رشدی و عملکرد گیاه دارویی شوید اجرا شد. مواد و روش ها: آزمایش در مزرعه تحقیقاتی جهاد کشاورزی شهرستان خداآفرین در سال ۱۳۹۸ به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا می شود. فاکتور اول شامل کاربرد مقادیر مختلف علفکش تریفلورالین در چهار سطح و فاکتور دوم سطوح مختلف مدیریت های غیر شیمیایی علف های هرز و تیمار شاهد (بدون کنترل غیرشیمیایی) بود. یافته ها: نتایج نشان داد زیست توده علف های هرز تحت تاثیر تیمارهای مدیریت غیرشیمیایی قرار گرفت. کاربرد علفکش به همراه تیمار وجین دستی و مالچ کلشی تاثیر بیشتری در کنترل علف های هرز پهن برگ و باریک برگ مزرعه در مقایسه با کاربرد مالچ های زنده داشت. اثر تیمار وجین دستی در کاهش زیست توده علف های هرز بیشتر از تیمار مالچ کلش گندم بود. بیشترین عملکرد دانه شوید (۹۸۴۰ کیلوگرم در هکتار) در تیمار کاربرد دز توصیه شده تریفلورالین + مالچ کلش گندم حاصل شد. نتیجه گیری: در تیمارهای مالچ زنده، تفاوت عملکرد دانه شوید در دزهای ۵۰ و ۷۵ % دز توصیه شده علفکش معنی دار نبود. به طور کلی کاربرد مالچ کلشی و و جین دستی عملکرد دانه بیشتری در مقایسه با مالچ زنده شنبلیله و گاودانه داشتند و می توانند به تولید کنندگان توصیه شوند.

کلیدواژه ها

تریفلورالین, دز کاهش یافته, بیومس علف هرز, مالچ زنده, مالچ کلش, وجین دستی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.