ساماندهی و بهینه سازی خطوطBRTبرای معلولین و راهبردهای آن در راستای عدالت اجتماعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی و سیزدهمین همایش ملی گردشگری جغرافیا ومحیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES13_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر رضوانی

دانشیار گروه جغرافیا برنامه ریزیشهری واحد دانشگاه تهران مرکز

ازیتا رجبی

دانشیار گروه جغرافیا برنمه ریزی شهریواحد دانشگاه تهران

اذر بهارستانی

،دانشجوی دکترا جغرافیا وبرنامه ریزی شهری،واحد دانشگاه تهران مرکز

چکیده

با توجه به عدم وجود مطالعات و منابع کافی در ارتباط با وضعیت حمل و نقل معلولین و ضعف در حوزه حمل و نقل معلولین در ایران، این پژوهش با هدف بررسی ساماندهی و بهینه سازی خطوط BRT برای معلولین و راهبردهای آن در راستای عدالت اجتماعی انجام شد. این پژوهش ازجمله تحقیقات توسعه ای با رویکرد توصیفی –تحلیلی بود که در بستر مطالعات آمیخته کمی-کیفی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل ۳۰ نفر از کارشناسان و خبرگان ازجمله اساتید دانشگاه و خبرگان علمی، کارشناسان، مدیران، برنامه ریزان درزمینه استفاده BRT برای معلولین و در بخش کمی شامل افراد معلول استفاده کننده از BRT بود که در هفته دستکم یکبار از اتوبوسBRT استفاده می کنند . از میان این افراد تعداد ۲۱۷ نفر به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه و توزیع پرسشنامه بود و داده ها با استفاده از آزمون T-Test و همبستگی با SPSS و SWOT تجزیه و تحلیل شد. یافته های حاصل از پژوهش نشان می دهد که میان راهبردهای لازم جهت ساماندهی و بهینهسازی خطوط BRT برای معلولین و اجرای عدالت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد (r =۰/۸۰) و تدوین راهبردهای لازم جهت ساماندهی و بهینه سازی خطوط BRT برای معلولین، بر اجرای عدالت اجتماعی موثر است .(p< ۰/۰۵) بنابراین می توان گفت طراحی وسایل حمل و نقل مناسب برای معلولین زمینه ایجاد زیرساخت های عدالت اجتماعی را برای این قشر از جامعه فراهم می کند.

کلیدواژه ها

تهران، حمل و نقل عمومی، عدالت اجتماعی، معلولین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.