امکان سنجی تبدیل خیابان های شهری به پیاده راه (نمونه موردی :خیابان طالقانی شیراز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی علوم، مهندسی و فن آوری های نو
  • کد COI اختصاصی: SECONGRESS01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

پریسا مشک سار

استادیار، گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

علی مصلائی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

فضاهای شهری پیاده مدار، مکان هایی برای حضور شهروندان و مشارکت آنان در زندگی جمعیشان هستند که پرداختن به کیفیات آنهاسرزندگیشان را به حداکثر می رساند. از شاخصترین این کیفیات، امنیت و ایمنی می باشد. مکان های ناامن حضور مردم را در شهر به عنوانشهروندان جامعه مدنی، کمرنگ می سازند. هدف از این پژوهش، ارزیابی و اولویت بندی شاخص های تاثیر گذار بر ایجاد مسیرهای ترددپیاده امن به منظور ارتقاء تعاملات اجتماعی است. تبدیل برخی خیابان های دارای پتانسیل مناسب به پیاده راه با هدف اختصاص فضاییبیشتر، مناسب تر و امن تر برای عابران و ایجاد سرزندگی و محرکی برای توسعه محلی و منطقه ای انجام می گیرد. فضای شهری تنها یکمفهوم کالبدی نیست، بلکه کنش تعاملات شهروندی و فعالیت های شهری را نیز در بر می گیرد و در حقیقت با حضور انسان و فعالیت اوستکه معنا می یابد. پیاده راه فرهنگی جامعه ایفا به عنوان یکی از فضاهای شهری نقش مهمی در ارتقای فعالیت های اجتماعی می کند.حرکت عابر پیاده در پیاده راه ها، به واسطه طراحی مناسب و شناخت منظرین شهر، موجب افزایش ادراک، ارتقای هویت و احساس تعلق بهمحیط و زیبایی می شود. یکی از تحولات اخیر در گرایش های جدید شهرسازی جهان، توجه به حرکت پیاده و نیازهای او به عنوان یکموضوع فراموش شده مهم شهری است.

کلیدواژه ها

امکان سنجی، خیابان، پیاده راه، شهر شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.