طراحی مدل توسعه محصول در بستر اقیانوس آبی با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MLABCONF02_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بلوچی

استادیار گروه مدیریت ، اقتصاد و حسابداری ، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه گلستان ، گرگان ، گلستان ، ایران

احسان محمدی باجگیران

دانشجو دکتری تخصصی مدیریت بازرگانی ، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه ازاد اسلامی واحد تربت حیدریه ، ایران

چکیده

ادبیات گستردهای در زمینه توسعه محصول با جهت گیری اقیانوس آبی توسط اندیشمندان و صاحبنظران ارائه شده است. ابعادمختلفی در این حیطه ارائه شده، ولی تاکنون مدل فراگیر از ابعاد و شاخص های توسعه محصول و ارتباطات بین آنها ارائه نشدهاست. هدف پژوهش حاضر ارائه مدل توسعه محصول است. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های آمیخته اکتشافی است. در بخشکیفی پژوهش به بررسی ادبیات در زمینه توسعه محصول و اقیانوس آبی پرداخته شد. با استفاده از مصاحبه های عمیقنیمه ساختاریافته با خبرگان ابعاد و شاخص های توسعه محصول در بستر اقیانوس آبی شناسایی شد. ۱۲ خبره با استفاده از روشنمونه گیری قضاوتی انتخاب شدند. ابعاد با تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفتند و در گام بعد، با استفاده از روش شناسیمدلسازی ساختاری تفسیری روابط بین ابعاد توسعه محصول در بستر اقیانوس آبی (با استفاده از نظر ۱۵ خبره که با نمونه گیریگلوله برفی انتخاب شدند) تعیین و به صورت یکپارچه تحلیل شد. در بخش کمی مدل استخراجی با استفاده از داده های گردآوریشده مرحله تحلیل عاملی تاییدی مورد آزمون قرار گرفت. روایی داده ها با استفاده از روایی واگرا و همگرا و پایایی آن با استفادهاز پایایی مرکب و آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. جامعه آماری این بخش کارشناسان صنعت مواد غذایی در مشهد بودند که بااستفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. نتایج حاصل از این پژوهش منجر به طراحی مدل توسعه محصول دربستر اقیانوس آبی شد. مدل نشان دهنده ابعاد و نحوه تعامل آنان است. در بخش کمی تست مدل و راهکارهای عملی برایمدیران ارائه شد.

کلیدواژه ها

توسعه محصول، اقیانوس آبی، مدلسازی ساختاری تفسیری، پژوهش آمیخته اکتشافی، گلوله برفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.