مدل سازی عوامل موثر بر خرید تفننی در دوران پسا کرونا
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
- کد COI اختصاصی: MLABCONF02_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 446
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی ، دانشکده مدیریت و اقتصاد ، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران،ایران
کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی ، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران
کارشناسی ارشد مدیریت ، دانشکده مدیریت، سازمان مدیریت صنعتی، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ، دانشکده روانشناسی، دانشگاه علوم و تحقیقات شیراز ، ایران
چکیده
انگیزه ی مصرف کنندگان از خرید همواره از مباحث مورد توجه در بازاریابی بوده است و این موضوع به انواع خرید ها بر میگردد.یکی از انواع خرید، خرید تفننی است که به خرید ناگهانی معروف است. این نوع خرید در فروشگاه های زنجیره ای، درصنعت FMCG روز به روز بیشتر شده و همچنان سهم مهمی از سبد خرید این صنعت در شهرهای بزرگ و خرده فروشی هارا تشکیل می دهد و می تواند حجم فروش آنها را جا به جا کند . از این رو بررسی عوامل تاثیر گذار بر آن، برای تولید کنندگانو فروشندگان این صنعت مهم به نظر می رسد. ما در این پژوهش به بررسی نقش متغیرهای تمایل به مصرف لذت گرایانه، طراحیفروشگاه، محیط فروشگاه، احساس مثبت و وضعیت روحی- روانی بر خرید های تفننی مشتریان پرداخته ایم. تحقیق حاضر بهلحاظ هدف کاربردی، به لحاظ ماه یت توصیفی- همبستگی و به لحاظ روش پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مشتریاندر فروشگاه هایپراستار در شهر تهران در سال ۱۴۰۱ شمسی است که سابقه خرید تفننی داشته اند که تعداد آنها با استفاده ازفرمول کوکران ۳۸۴ نفر برآورد شد. به منظور انتخاب اعضای نمونه از روش غیراحتمالی در دسترس استفاده شد. به منظورگردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای با ۲۷ سوال در قالب طیف ۵ درجه ای لیکرت از کاملا موافق تا کاملا مخالف تنظیم شد. رواییصوری و محتوایی پرسشنامه بر اساس نظر کارشناسان بررسی و تایید شد. ضریب آلفای کرونباخ متغیرهای تحقیق، بالاتر از ۰.۸۴بدست آمد که بیانگر هماهنگی درونی گویه ها و تایید پایایی پرسشنامه بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازیمعادلات ساختاری با نرم افزار LISREL و SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد تمایل به خرید لذت گرایانه، احساس مثبت،محیط فروشگاه و حوصله بر خرید تفننی تاثیر مستقیم داشت و طراحی فروشگاه بر خرید تفننی تاثیر معکوس داشت.کلیدواژه ها
خرید لذت گرایانه، FMCG ،طراحی فروشگاه، خرید تفننی، حوصلهمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.