کاربرد گیمیفیکیشن در مدیریت منابع انسانی: مرور نظام مند

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MLABCONF02_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود شکری خیادانی

دانشجوی دکتری مدیریت سیستم ها، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشگر پژوهشکده مهرستان، تهران، ایران

مهدی ستوده فر

دکتری مدیریت فرهنگی، گرایش تصمیم گیری و خط مشی گذاری امور فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان، پژوهشگر پژوهشکده مهرستان، اصفهان، ایران

چکیده

در طول دهه گذشته، موضوع پرطرفدار گیمیفیکیشن که بیشتر به عنوان استفاده از عناصر با زی در زمینه های غیر بازیشناخته می شود، محبوبیت زیادی را تجربه کرده است. امروزه از گیمیفیکیشن در حوزههای گسترده ای نظیر بازاریابی،آموزش، تجارت الکترونیک، نظامی، استخدام کارکنان و جذب نیروی انسانی، حوزه بهداشت و سلامت، پزشکی، محیطزیست و... استفاده می گردد که خود دلیل اهمیت این موضوع می باشد. پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش است:«گیمیفیکیشن در کدام حوزه های مدیریت منابع انسانی کاربرد دارد و نتایج گزارش شده از آن چیست» برای پاسخ به این سوال، از روش مرور متون سیستماتیک از شناخته شده ترین کتابخانه های دیجیتال در زمینه های مدیریت(وب آوساینس، اسکوپوس و ابسکو) استفاده شده است. در جستجوی اولیه، ۸۲۱ مقاله شناسایی شد. پس از بررسی اولیهعناوین و حذف موارد تکرا ری، ۲۵۸ مقاله باقی ماند که بر اساس چکیده آنها مورد بررسی قرار گرفت و ۱۱۹ مقاله دیگرحذف شدند. در نهایت، ۴۵ مقاله نهایی واجد شرایط برای بازبینی در دسته بندی، نوع تحقیق، موضوع و ز مینه تحقیقانتخاب شد. با بررسی این مقالات، کاربرد گیمیفیکیشن در مدیریت منابع انسانی مشخص شد که عبارت است از: ۱) افزایشانگیزه، مشارکت و عملکرد کارکنان ۲) بهینه سازی اقدامات مدیریت استعدادها ۳) بهبود نتایج آموزشی ۴) تقویت فعالیت-های مدیریت دانش. همچنین جزئیات کامل مقالات مورد بررسی در قسمت یافته های پژوهش گزارش شد.

کلیدواژه ها

گیمیفیکیشن، مدیریت منابع انسانی، مدیریت منابع انسانی دیجیتال، مرور نظام مند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.