مدل ترکیبی قابلیت دوسوتوانی سازمانی از دیدگاه استراتژیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MLABCONF02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ژاله فرزانه حسن زاده

استادیارگروه مدیریت بازرگانی ، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه خیام،مشهد ، ایران

چکیده

وجود رویکرد استراتژیک در یک سازمان به بهبود عملکرد و بهینه سازی تصمیمات بسیار کمک می کند. برای این منظور و همراهی سازمانبا تغییرات محیطی تقویت قابلیت های پویا و توجه به عوامل درون سازمانی مانند قابلیت دوسوتوانی سازمانی می تواند بسیار موثر باشد. ازاین رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین ابعاد گرایش استراتژیک در سازمان و ارزش ویژه برند با توجه به نقش میانجی دو سوتوانیسازمانی بعنوان قابلیت پویا در سازمان و بررسی روابط مکمل و تعاملی بین سه بعد گرایش استراتژیک در صنعت بانکداری انجام شد. پژوهشبه لحاظ هدف کاربردی و از نظر انجام آن توصیفی-پیمایشی است. نمونه شامل ۳۸۴ کارمند از بانکهای دولتی، غیردولتی و موسسات مالیو اعتباری است که به روش نمونه گیری خوشه ایی تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات نیز از پرسشنامه استفاده شد. جهتتجزیه و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری و رگرسیون سلسله مراتبی و نرم افزارهای Amos۲۳ و SPSS۲۴ استفاده شد. یافته هایپژوهش نشان داد که دوسوتوانی سازمانی دارای نقش میانجی جزئی در رابطه بین ابعاد گرایش استراتژیک سازمانی و ارزش ویژه برند است.بعلاوه نتایج تایید کرد که دو گرایش برندمدا ری / بازارمداری و برندمداری/کارآفرینی دارای رابطه تعاملی و مکمل با یکدیگر در رابطه باقابلیت دوسوتوانی سازمانی هستند. در نهایت نیز تعدادی پیشنهاد کاربردی و موضوعات برای تحقیقات بیشتر در این خصوص ارائه شدهاست. باید توجه داشت این پژوهش را میتوان جهت بهبود عملکرد سازمان و توان آن به منظور بکارگیری توانمندی های سازمانی در جهتشناسایی فرصت های بازار به کار گرفت.

کلیدواژه ها

دوسوتوانی سازمانی، گرایش استراتژیک سازمانی ، ارزش ویژه برند، بازار مداری، برندمداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.