نقش دین در خانواده
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی تحولات قانونگذاری در زمینه استحکام خانواده و مدیریت اختلافات
- کد COI اختصاصی: IDFSDM01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1324
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق خصوصی
دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق عمومی
چکیده
خانواده به عنوان یکی از مهمترین محیط های تربیتی، ابعاد مختلف رشد کودک( جسمانی، عاطفی، اجتماعی و دینی) را تحتتاثیر قرار و خمیرمایه شخصیت آنها را شکل میدهد و پایه گذار سعادت فردی و اجتماعی است. خانواده قدیمی ترین و فراگیرترین نهادی است که در تمام جوامع بشری با الگوهای مختلف وجود داشته است و کارکرد های فراوانی دارد. از مهمترین کارکردهای نهاد خانواده، » تعلیم و تربیت« است. از اینرو عملکرد تربیتی خانواده از موضوعات مهم و حساسی است که با زندگی تمام مردم و سرنوشت آنان ارتباط تنگاتنگ دارد و هرگز نمی توان آن را در ردیف قضایای ثانویه و دست دوم قرار داد؛ چرا که خانواده هسته ای نخستین تشکیل جامعه به شمار می رود. خانوده به عنوان یک محیط طبیعی تربیت، ابعاد مختلف رشد کودک را تحت تاثیر و پایه گذار سعادت فردی و اجتماعی است. علی رغم نقش خانواده در تربیت، در حوزه تربیت رسمی و عمومی این نقش با چالش هایی رو به است. بررسی های که در حوزه دین و علم وجود دارد حاکی است که هم حکومت اسلانی و هم صاحب نظران حوزه های علمی از جمله جامعه شناسان، روانشناسان و روانشناسان اجتماعی، تداوم نقش تربیتی خانواده را در نظام تربیتی رسمی و عمومی مطرح و ضروری دانسته اند. در هر دو حوزه، پیش نیاز این تداوم نقش را » اعتماد« و حد و حدود آن را » مشارکت در سیاست گذاری « و » اجرا« و دستاوردهای آن را » کنترل سلطه نامحدود دولت بر نظام تربیت رسمی و عمومی« ، » پاسخگو نمودن تربیت رسمی و عمومی نسبت به عملکرد خود « ، » تقویت حس مالکیت در خانواده ها« ، » مضاعف شدن توانمندی خانواده« نام برده اند.کلیدواژه ها
دین، خانواده، نقش خانواده، نهاد خانوادهمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.