تاثیر استفاده از میوه زرشک و چراگاه بر شاخصهای بیوشیمایی خون و صفات لاشه در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان و داروهای گیاهی، طب سنتی و سلامت جامعه
  • کد COI اختصاصی: NCARAP01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی ضیایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

سونیا زکی زاده

دانشیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

علی زنگنه

مدرس گروه علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده

هدف از مطالعه حاضر بررسی امکان استفاده از میوه زرشک (بربریس واگاریس) در دو سیستم بسته و چراگاه بر خصوصیات لاشه و صفات خونی ۱۵۶ قطعه جوجه ی یک روزه راس ۳۰۸ میباشد. این مطالعه در چهار دوره یا فاز تغذیهای شامل (۲۱-۰)، (۴۲-۲۲)، (۶۳-۴۳) و (۸۱-۶۴) روزگی، به صورت تصادفی در قالب فاکتوریل بر پایه طرحکاملا۰ تصادفی با ۴ تیمار و ۳ تکرار اجرا شد. تیمارها شامل ۲ سطح میوه زرشک (صفر و ۳ درصد) در دو سیستم پرورش (سالن، دسترسی به چراگاه) بودند با توجه به نتایج میزان تری گلیسرید و کلسترول خون با افزودن ۳ درصد زرشک به جیره کاهش یافت که این کاهش در فازهای پرورشی ۲۱ تا ۴۲ و ۶۳ تا ۸۱ روزگی معنیدار گردید .(P< ۰/۰۵) افزودن ۳ درصد زرشک به جیره سبب کاهش معنیداری بر میزان HDL خون جوجه های گوشتی در سنین ۲۱، ۴۲ و ۶۳ روزگی گردید. این کاهش برای سنین مذکور به ترتیب برابر ۱۸/۶، ۸/۱ و ۱۳/۷ درصد بوده است. افزودن زرشک به میزان ۳ درصد در جیره موجب افزایش وزن لاشه، سینه، ران، و کاهش وزن پشت، کبد و درصد چربی حفره بطنی گردید .(P< ۰/۰۵) سیستم چراگاه و افزودن زرشک در جیره تاثیر مثبتی بر میزان کلسترول، تری گلیسرید خون و صفات لاشه داشت.

کلیدواژه ها

میوه زرشک، صفات لاشه، شاخصهای خونی، فنول.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.