بررسی اختلالات وسواس اجباری در کودکان و نوجوانان و عوامل دخیل در آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات آسیب شناسی روانی و روش های نوین درمان
  • کد COI اختصاصی: NPSC03_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رها ترقی

دانشجوی کارشناسی زیست سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران

مریم ناصرالاسلامی

گروه علوم سلولی مولکولی، دانشکده علوم و فناوریهای نوین علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

اختلالات روانی شامل مجموعه ای از مشکلات و بیماریهای مرتبط با روان و ذهن آدمی میشوند که گستره ای از نشانه ها و علائم را در بر میگیرند. این علائم عملکرد روزانه و به طور کلی زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهند و رنج و پریشانی شدیدی برای او و یا اطرافیانش به همراه دارند. امروزه اختلالات روانی با توجه به علائم و نشانه هایشان به دسته های مختلفی تقسیم شده اند و بر اساس همین نشانه ها، متخصصان تشخیص و درمان میدهند. همچنین بهترین درمان ثابت شده انتخابی برای وسواس اجباری کودکان، درمان شناختی-رفتاری است که بهطور خاص از رویکردهای مواجه ه و پیشگیری از پاسخ استفاده میکند که در آن کودکان یاد میگیرند به تدریج خود را در معرض ترسها و وسواسهای مرتبط با وسواس اجباری قرار دهند.به منظور یافتن اطلاعات و مقالات مرتبط با مکانیسم اثرگذاری، عصب شناختی، عوامل ژنتیکی، ایمونولوژیکی و روش های درمانی در خصوص وسواس اجباری از پایگاه های اطلاعاتی PubMed، MEDLINE، Elsevier استفاده شد. استفاده از این پایگاه ها به صورت رندوم بوده و به دلیل اینکه در کیفیت مطالعه ما تغییری ایجاد نمینمود، معیار انتخاب مقاله ها وجود کلمه ی کلیدی وسواس اجباری در عنوان و چکیده بوده است.پس از انتخاب نسخه های تکراری و بررسی اسناد مربوط به ۴۵ مقاله موجود از طریق استراتژی جستجو کلمات کلیدی مثل وسواس اجباری، اختلالات روانی، علوم اعصاب و ... ۴۲ مقاله واجد شرایط شناسایی شد.مقالات حذف شده به دلیل داشتن اطلاعاتی مثل بررسی اثر ماده ای خاص بر روی بیماری، مطالعه بر روی حیوانات، مطالعه بر روی بازه ی سنی سالمندان، عدم همپوشانی با موضوع و مواردی از این قبیل که مورد بحث در این مقاله نبودند کنار گذاشته شدند.

کلیدواژه ها

وسواس اجباری، سروتونین، روانشناسی، روانپزشکی بالینی، درمان شناختی-رفتاری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.