بررسی تاثیر افزودنی حباب ساز بر ویژگی های جذب آب در پوشش بتنی کانال های آبیاری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی، دوره: 16، شماره: 65
- کد COI اختصاصی: JR_ARIDSE-16-65_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 228
نویسندگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
چکیده
در این پژوهش، تاثیر افزودنی حبابساز بر میزان نفوذ آب و جذب آب بتن سخت بررسی شده است. بدین منظور ۶ طرح اختلاط بتنی با نسبت آب به سیمان ۵/۰ و کاربرد دو سطح عیار سیمان ۳۲۵ و ۳۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب و سه سطح حبابساز ۰۱/۰ و ۰۳/۰ و صفر درصد وزنی سیمان مصرفی از ماده هوازا، در نظر گرفته شد. آزمایشهای مختلف شامل تعیین مجموع هوای بتن (عمدی و غیر عمدی)، چگالی و تعیین مقدار اسلامپ روی بتن تازه و آزمایشهای جذب آب اولیه، جذب آب نهایی، جذب آب جوشیده، جذب آب مویینه، عمق نفوذ آب، تعیین چگالی و تخلخل روی نمونههای بتن سخت شده همه مخلوطها اجرا شد. نتایج آزمایشها روی بتن تازه نشان میدهد که با افزایش ماده افزودنی هوازا، کارایی بتن تازه و میزان هوای کل آن افزایش و چگالی بتن کاهش مییابد و برای مخلوطهای مذکور کاربرد افزودنی بیش از ۰۳/۰ درصد وزن سیمان منجر به ریزشی شدن مخلوط میگردد. نتایج آزمایشها روی بتن سخت شده نشان میدهد که افزودن ۰۳/۰ درصد وزن سیمان از ماده هوازا به مخلوط بتن با هر دو عیار سیمان مورد استفاده، به کاهش چگالی، جذب آب اولیه و جذب آب نهایی و افزایش جذب آب مویینه و تخلخل میانجامد. با افزایش مقدار هوازا از ۰۱/۰ به ۰۳/۰، درصد وزن سیمان عمق نفوذ آب در بتنهای مورد بررسی به کمتر از حداکثر مقدار مجاز (۳۰ میلیمتر) کاهش مییابد و شرایط دوام در برابر یخبندان حاصل میشود. بر اساس نتایج حاصل از آزمایشهای مختلف، این نتیجه نیز به دست آمد که افزودن ماده حبابساز شاخصهای دوام بتن را بالا میبرد و افزایش این ماده به میزان ۰۳/۰ درصد وزنی سیمان، از لحاظ پارامترهای دوام، نسبت به گزینههای دیگر مناسبتر است.کلیدواژه ها
پوشش کانال, دوام بتن, جذب آب مویینه, هوادهی بتناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.