بررسی و تحلیلی بر چالش ها و سیاستهای مرتبط با مدیریت پسماند در زمان شیوع کرونا و مکانیسم مدیریت آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET15_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عامری

کارشناس ارشد رشته مدیریت، گرایش مدیریت امور شهری، دانشگاه پیام نور، واحد مرکز تهران غرب، تهران، ایران،

چکیده

مدیریت پسماند مسئله ای است که به دنبال پیشرفت زندگی اجتماعی انسانها و افزایش تعاملاتشان با محیط زیست شکل گرفت. محیط زیست مجموعه ای بسیار بزرگ و پیچیده از عوامل گوناگون است که بر اثر روند و تکامل تدریجی موجودات زنده و اجزای سازنده سطح زمین به وجود آمده است. بنابراین در فعالیتهای انسان تاثیر میگذارد و از آن متاثر میگردد. مدیریت پسماند مجموعه ای از فعالیت ها و اقدامات لازم برای مدیریت پسماند از زمان تولید تا دفع نهایی آن است. این فعالیت ها شامل جمع آوری، حمل و نقل و دفع زباله و نظارت بر اجرای قوانین مدیریت پسماند است. زباله ها می توانند جامد، مایع یا گاز باشند و هر نوع زباله روش های خاص خود را برای مدیریت می طلبد. مدیریت پسماند شامل انواع پسماندها از جمله زباله های صنعتی، بیولوژیکی و خانگی است. در برخی موارد، زباله ها می توانند برای سلامت انسان مضر باشند. هدف مدیریت پسماند کاهش اثرات مضر زباله بر سلامت انسان، محیط زیست و زیبایی شناسی است. بخش عمده ای از مدیریت پسماند، مدیریت پسماند جامد شهری است که زباله های تولید شده توسط خانه ها، صنایع و فعالیت های تجاری است. کووید-۱۹، ویروس جدید کرونا به نامی شناخته شده تبدیل شده است. شیوع جهانی COVID-۱۹، در اوایل سال ۲۰۲۰ به یک بیماری همه گیر تبدیل شد و میلیون ها نفر را در سراسر جهان برانگیخت. این بیماری همه گیر به شدت در حال گسترش است و تاثیرات آن بر سلامت انسان و محیط زیست روز به روز تشدید می شود. زباله های زیست پزشکی تولید شده روزانه به دلیل COVID-۱۹ در مورد نگرانی اصلی بهداشت محیطی هستند و مدیریت حیاتی آن به یک چالش جهانی تبدیل میشود. ضایعات آلوده به COVID-۱۹ هر روز در سراسر جهان تولید می شود و مدیریت صحیح آن برای شکستن انتقال بیماری بسیار ضروری است. مدیریت ایمن و پایدار پسماندهای زیست پزشکی آلوده به کووید-(BMW) ۱۹ یک مسئولیت اجتماعی و قانونی همه مردم در این دوره بحرانی انتقال بیماری است. مدیریت نامناسب این زباله ها میتواند تاثیرات غیرقابل پیشبینی بر سلامت انسان و محیط زیست ایجاد کند. کارکنان بهداشتی، کارگران شهرداری، جمعکننده های کهنه و سایر افرادی که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم در جنگ کووید ۱۹- دخیل هستند، در معرض خطر بالایی هستند و باید در هنگام انجام مسئولیت خود با مکانیزم دفع زباله کارآمد و موثر مراقب باشند.

کلیدواژه ها

خطر زیستی، کووید-۱۹، سوزاندن، پر کردن زمین، فاضلاب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.