بررسی ارتباط بین اهمال کاری تحصیلی و اعتیاد به بازیهای رایانه ای در نوجوانان ۱۱ تا ۲۱ سال

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE14_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سنا علیزاده

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران

امیرحسین رسولی شربیانی

کارشناس روانشناسی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران

چکیده

اهمال کاری یکی از مهمترین مسائل بشری است که امروزه با سریعتر شدن جریان زندگی بشری با بهره وری افراد رابطه مستقیم دارد به طوری که افرادی که اهمالکاری زیادی از خود نشان میدهند به عنوان افرادی با رویه رفتاری نامناسب از آنها یاد میشود. با گسترش اینترنت در سراسر جهان و دسترسی به محتوا و اطلاعات آزاد برای همگان این امکان بدست آمده که نوجوانان از هرکجای دنیا در لحظه با یکدیگر در دنیای بازیهای اینترنتی و رایانه ای به چالش کشیده شوند و یا یکدیگر را به چالش دعوت کنند. این پژوهش به جهت آنکه سنین نوجوانی از سنین حساسی است که شخصیت آدمی را شکل میدهد برای بررسی رابطه میان اهمال کاری تحصیلی و اعتیاد به بازیهای رایانه ای انجام گرفته است. تعداد نمونه این پژوهش ۶۰ نفر از نوجوانان ۱۱ الی۲۱ ساله شامل ۳۰ نفر دختر و ۳۰ نفر پسر میباشد که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از آزمون اهمال کاری تاکمن و پرسشنامه ۱۹ سوالی بررسی اعتیاد به بازیهای رایانه ای استفاده شد. یافته های این پژوهش حاکی از وجود رابطه مثبت و معنیدار میان اهمالکاری تحصیلی و اعتیاد به بازیهای اینترنتی داشت P=۰.۰۰۰ , r=۰.۵۶۷ , P-) .(value< ۰.۰۱ نتایج بدست آمده نشان داد که مدارس باید برنامه های مناسبتری به جهت ایجاد انگیزه برای دانش آموزان فراهم کنند و پیشنهاد شد که خانواده ها با ایجاد محیط امن و شاداب اما به صورت کنترل شده به پویایی و کسب دانش از بستر اینترنت به فرزندان نوجوان خود کمک کرده و منجر به رشد و شکوفایی آنان با استفاده سالم از ابزار شوند.

کلیدواژه ها

اهمال کاری تحصیلی، اعتیاد به بازیهای اینترنتی، نوجوان، بازیهای اینترنتی، افت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.