مطالعه انجام شده از بررسی ارتباط بین چرخش حسابرس و کیفیت گزارشگری مالی با در نظر گرفتن پیامدهای تغییرات افشای موضوعات کلیدی حسابرسی KAM) ): یک ابزار سنجش جدید از ارزیابی های ریسک حسابرسان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ترفندهای مدرن مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری با رویکرد رشد کسب و کارها
  • کد COI اختصاصی: MTAEB13_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت اله عالی پور

دانشجوی دکتری تخصصی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد،رئیس گروه حسابرسی مالیاتی استان خوزستان

مهسا زنگنه

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ،گرایش سیستم های اطلاعاتی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد باغملک

چکیده

چرخش حسابرس می تواند کیفیت گزارشگری مالی را به دلیل قضاوت ها و فرآیندهای تصمیم گیری متفاوتی که توسط حسابرسان مختلف انجام می شود، تحت تاثیر قرار دهد. استقلال حسابرس نیز می تواند تغییر کند و در نتیجه بر قضاوت حسابرس تاثیر بگذارد. در این مقاله اثرات چرخش حسابرس، در صورت وجود، زمانی آشکارتر خواهد شد که شرایط، قضاوت حسابرس را حساس تر کند و تاثیر بیشتری بر اثربخشی حسابرسی داشته باشد. تغییر در افشای موضوعات کلیدی حسابرس( KAM )حاکی از تغییر در ریسک های مهم ارزیابی شده مشتریان است و به عنوان یکی از این شرایط در نظر گرفته می شود. نتایج نشان داد که ارتباط بین چرخش حسابرس و کیفیت گزارش گری مالی زمانی که تغییری در KAM وجود دارد نسبت به زمانی که تغییری در KAM وجود ندارد، معنادارتر است. نتایج نشان داد که افشاهای مختلف KAM زمانی که تغییری در شریک(های) حسابرسی وجود دارد بیشتر از زمانی است که هیچ تغییری وجود ندارد. شناسایی KAM های مختلف شواهدی از دیدگاه های تازه حسابرسان جدید ارائه می دهد. ما همچنین ارتباط بین کیفیت گزارشگری مالی و چرخش حسابرس را بر مبنای اینکه آیا تغییری در افشای KAM وجود دارد، بررسی می کنیم. نتایج نشان داد زمانی که هیچ تغییری در KAM ها پس از چرخش حسابرس وجود ندارد ،چرخش حسابرس به طور معناداری با کیفیت اقلام تعهدی مرتبط نیست. چرخش حسابرس تنها زمانی بر کیفیت اقلام تعهدی تاثیر می گذارد که KAM های مختلف توسط شرکای حسابرسی بعدی ارائه شود.

کلیدواژه ها

چرخش حسابرس ، موضوعات کلیدی حسابرسی، سنجش ارزیابی ریسک ، کیفیت گزارشگری مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.