محیط دیرینه سازند میشان بر اساس شکل هندسی فرامینیفرا و تغییرات ایزوتوپی کربن δ۱۳C و اکسیژن δ۱۸O در حوضه رسوبی شمال غرب و غرب بندرعباس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI24_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانبخش دانشیان

دانشیار گروه زمین شناسی دانشکده علوم زمین، دانشگاه خوارزمی

ولی علیزاده

استادیار گروه مهندسی نفت، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گرمسار

مریم درخشانی

مدرس گروه مهندسی نفت، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گرمسار

سیدعلی معلمی

مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

چکیده

به منظور مطالعه محیط دیرینه نهشته های سازند میشان بر اساس شکل هندسی فرامینیفرا و تغییرات ایزوتوپی کربن δ۱۳C و اکسیژن δ۱۸O در پس خشکی بندرعباس، برش چینه نگاری ناحیه ای شامل برشهای هندون، انگورو، باویون و نخ در شمال غرب و غرب بندرعباس انتخاب شدند. بر اساس مجموعه فرامینیفرا و ایزوتوپ استرانسیم، سن نهشته ها بوردیگالین- لانگین تعیین شد. بر اساس مطالعه ریز رخساره ها، مدل رخساره ای از نوع پلت فرم نوع رمپ بوده و شامل رمپ داخلی، رمپ میانی و رمپ خارجی می باشند و بر مبنای آن ها پارامترهای محیط دیرینه بررسی شدند. مطالعه فراوانی و توزیع فرامینیفرا در این نهشته های نشان دهنده ی رسوب گذاری در آب های گرمسیری و نیمهگرمسیری، تحت شرایط الیگوتروفیک تا مزوتروفیک و یوتروفیک میباشد. بر اساس مطالعه فرامینیفرای بنتونیک بزرگ با پوسته پورسلانوز و هیالین، متوسط دمای آب ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد تعیین شد. این دمای دیرینه با نتایج آنالیز ایزوتوپهای پایدار کربن و اکسیژن مطابقت دارد. در نهایت از داده های به دست آمده در این مطالعه، برای بازسازی محیط دیرینه استفاده شد.

کلیدواژه ها

سازند میشان، فرامینیفرا، ایزوتوپ کربن و اکسیژن، محیط دیرینه، پس خشکی بندرعباس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.