بررسی مورفوتکتونیکی منطقه ی سدخرسان۳ واقع در استان چهار محال و بختیاری به کمک GIS

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI24_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهام کریمی

کارشناس آب منطقه ای استان چهار محال و بختیاری

خدیجه خلیلی

استادیار دانشگاه پیام نور، ایران، تهران

چکیده

دریاچه سد خرسان در طول کمربندچین خورده ی زاگرس واقع شده است و حاصل تغییرات تکتونیکی در جهت جنوب باختری-شمال خاوری است و پیدایش آن در کرتاسه ی بالایی بوده است که دراثربرخوردصفحه عربی به صفحه ی اوراسیا تقویت شده است. برای تشخیص فعالیت های تکتونیکی درمنطقه، شاخص های ژئومورفیکی از جمله: شاخص شیب جریان((SL، عدم تقارن حوضه ی زهکشی (Af)، نسبت ارتفاع دره به پهنای آن (Vf)، شکل حوضه زهکشی((Bs، انتگرال ارتفاع سنجی((Hi بااستفاده از نقشه های مدلهای ارتفاع رقومی (DEM) و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) محاسبه و مورد بررسی قرار گرفتند. و ترکیب این شاخص ها، شاخص دیگری به نام فعالیت تکتونیکی((Iatرا بوجود آورده اند. بر اساس این طبقه بندی منطقه مورد مطالعه به ۴ بخش تقسیم می شود. در حدود ۱۰/۷۱درصد از منطقه ی مورد مطالعه متعلق به طبقه یک۳۵/۷۱درصد متعلق به طبقه ی دو، حدود ۱۷/۸۶درصد متعلق به طبقه ی سه و در حدود۳۵/۷۱درصد متعلق به طبقه ی چهار می باشد. دراین ناحیه تاثیر آب و هوای محلی که باعث عدم تقارن در منطقه می شود، وجودندارد. پس اینطور به نظر می آید که عامل مهم کنترل مهاجرت جریان، می تواند تکتونیک محسوب شود.

کلیدواژه ها

مورفوتکتونیک، سد خرسان، زاگرس چین خورده، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.