بررسی اثر بیوالیسیتور سیانوباکتریایی بر محتوای رنگیزههای فتوسنتزی گیاه Echinacea purpurea L.
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF09_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 251
نویسندگان
دانشجوی سیستماتیک و اکولوژی دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران،
استادیار دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران
استادیار دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران
استادیار مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
چکیده
گیاه سرخارگل با نام علمی Echinacea purpurea L. یک گیاه علفی چند ساله از خانواده Asteraceae و بومی آمریکای شمالی است . ترکیبات فعال موجود در گیاه سرخارگل دارای خواص ضد قارچی ، ضد باکتریایی و ضد ویروسی است و در پیشگیری از سرماخوردگی و بیماری های تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد. سیانوباکتری ها بزرگترین گروه از پروکاریوتهای فتوسنتزی و دارای قابلیت افزایش مقدار نیتروژن خاک سطحی ، و همچنین تولید مواد تقویت کننده رشد گیاه مانند فیتوهورمونها و سایر ترکیبات تنظیم کننده رشد گیاه هستند. به همین جهت سیانوباکتری ها به عنوان عوامل تحریک کننده زیستی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به ارزش دارویی گیاه سرخارگل ، عملکرد سوسپانسیونهای سیانوباکتریایی جداسازی شده و خالص شده از خاک بستر رویشی گیاه در ارتباط با محتوای رنگیزهای گیاه سرخارگل مورد بررسی قرار گرفت . به این منظور، سوسپانسیون چهار نمونه سیانوباکتریایی متعلق به جنس Nostoc با غلظت نهایی ۲/۰ درصد (دو گرم وزن تر زیست توده جلبکی در یک لیتر آب مقطر استریل ) تهیه شد. نمونه های گیاهی به مدت دو ماه، در فواصل ۲۰ روزه با سوسپانسیونهای سیانوباکتریایی تلقیح شدند. گیاهان شاهد نیز در شرایط گلخانه ای و همراه با نمونه های تیمار نگهداری شدند و تنها با آب آبیاری شدند. پس از اتمام دوره تلقیح ، مقدار رنگیزههای فتوسنتزی کلرفیل a، b و کارتنوئید در گیاهان تیمار و شاهد ارزیابی شد. به طورکلی نتایج نشانگر افزایش محتوای رنگیزه های فتوسنتزی در برخی از تیمارهای سیانوباکتریایی بود. بر اساس نتایج حاصل ، مقدار کلروفیل a در تمام گیاهان تیمار شده با نمونه های سیانوباکتریایی ، به جز گیاهان تیمار شده با Nostoc hatei ، در مقایسه با گیاهان شاهد تغییر نشان داد. مقدار رنگیزه کلروفیل b نیز در گیاهان تیمار، به جز گیاهان تیمار شده با Nostoc calcicola ، تغییر معنی دار نشان داد. همچنین نتایج این تحقیق نشانگر افزایش معنی دار مقدار کارتنوئید در گیاهان تیمار شده با سوسپانسیونهای سیانوباکتریایی بود.کلیدواژه ها
گیاه سرخارگل ، سیانوباکتری ، کلروفیل ، کارتنوئیدمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.