بررسی چند از نرم افزارهای تجزیه و تحلیل داده های کیفی از نقطه نظر کارایی و وزن دهی آنها از این منظر با بکارگیری رویکرد OPA

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM03_643
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق نظری

کارشناس ارشد مهندسی صنایع گرایش کیفیت و بهره وری– کارشناس HSE سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز

چکیده

عصر حاضر، بیش از به رقم در آوردن داده ها و بیش از بصری کردن داده ها دنبال تحلیل ها و تفسیرهای کل نگر است که غالبا در علم آمار این نوع تحلیل و تفسیرها تحت عنوان تحقیقات کیفی خطاب میشود. با توجه به اینکه پژوهشهای کیفی اساسا به مطالعه افراد و پدیده ها در محیط طبیعی خود آنها میپردازدو تعامل با عوامل مورد بررسی، با توجه به خصوصیات خودشان صورت میپذیرد و ارائه نتایج به صورت تفسیری است، همچنین اصول و قواعد از پیش تعیین شدهو استانداردی برای روش شناسی و تحلیل داده ها(مانند پژوهشهای کمی)وجود ندارد، باعث ایجاد نگرانی از غیرقابل اطمینان بودن نتایج و ورود قضاوت های شخصی محقق به جریان تحقیق میشود. لذا بهره گیری از ابزارهای استاندارد تحلیل داده ها(نرم افزارهای تجزیه و تحلیل داده های کیفی) جهت اطمینان از صحت نتایج همانند تحقیقات کمی لازم و ضروری است. بر این اساس نرم افزارهای لازم جهت انجام چنین تحقیقاتی روز به روز در حال گسترش میباشند. این تحقیق به روش مروری بر متون تهیه شده است. پژوهش کیفی به طور جزئی مورد بحث قرار گرفته و همچنین به ضرورت استفاده از نرم افزار های تجزیه و تحلیل داده های کیفی و الگوهای ارائه نتایج این نرم افزارها پرداخته شده است در ادامه چند نمونه پرکاربرد از نرم افزارهای تحلیل داده های کیفی بطور مختصر معرفی شده اند. همچنین در این تحقیق فرض بر آن گرفته شده که محقق(خبره) جهت انجام تحقیق خود نیاز به استفاده از نرم افزار تحلیل داده های کیفی را تشخیص دادهو می بایست بهترین نرم افزار را از منظر کارایی، روایی و پایایی مورد استفاده قرار دهد لذا جهت تصمیم گیری در این خصوص نیاز دانسته با توجه به مزایا و قابلیت های هر یک از نرم افزارهای موجود، با استفاده از رویکرد اولویت بندی ترتیبی۱، به آنها وزن داده و کارآمدترین آنها را برای استفاده در تحقیق کیفی خود استفاده نماید. در آخر به این نتیجه رسیدیم که استفاده از این رویکرد در این تحقیق جنبه کاربرد این رویکرد در تصمیم گیری را نشان می دهد و تعیین کارآمدترین نرم افزار در واقع یک مثال در نحوه استفاده از این رویکرد را نشان می دهد و الزامی به استفاده از آن جهت وزن دهی به نرم افزار ها و اولویت بندی آنها وجود ندارد.

کلیدواژه ها

نرم افزارهای تحلیل داده کیفی، پژوهش کیفی، تجزیه و تحلیل داده ها، رویکرد اولویت بندی ترتیبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.