شناسایی و بررسی معیارهای ناب در سازمان های تولیدی و خدماتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM03_519
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود رحیمی نژاد گلنکشی

استادیار مهندسی صنایع، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئینزهرا، گروه مهندسی صنایع، مکانیک و هوافضا، بوئین زهرا، قزوین

هانیه موسی نژاد ویند

مهندس صنایع، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، گروه مهندسی صنایع، مکانیک و هوافضا، بوئین زهرا، قزوین

مهدیه مقدم ارجمند

مهندس صنایع، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، گروه مهندسی صنایع، مکانیک و هوافضا، بوئین زهرا، قزوین

چکیده

فلسفه تولید ناب در سال ۱۹۶۰ در ژاپن و در شرکت تویوتا توسط تای چی اوهنو و ای جی تویودا معرفی و بر پایه حذف اتلافهای موجود در خط تولید پیاده سازی شد. امروزه در کنار توسعه و پیشرفت روزافزون مسائل مدیریتی نوین، مفاهیمی چون ارزش آفرینی، ناب سازی، چابکی و مشتریگرایی توسعه یافته است. ناب سازی مفهومی است که به دنبال کاهش هر گونه اتلاف است. ادبیات موجود در زمینه بررسی کاربردهای فلسفه تولید ناب بسیار محدود است. در همین راستا در این پژوهش به بررسی ادبیات موجود در زمینه فلسفه ناب، نحوه پیاده سازی آن، معیارهای نابی و سایر مطالب وابسته به سیستم تولید ناب به طور دقیق پرداخته شده است. نتایج این پژوهش به صورت توضیح کامل درباره مطالعات انجام شده در گذشته در قالب یافته ها، نقاط قوت و معیارهای نابی استفاده شده در این مطالعات عنوان شده است. از نتایج این پژوهش میتوان به این موضوع اشاره کرد که فلسفه تولید ناب نه تنها در صنایع تولیدی کاربردی بوده و باعث کاهش اتلافها و بهبود میشود بلکه از مفاهیم ناب میتوان در محیطهای آموزشی و امور حسابداری نیز استفاده کرد.

کلیدواژه ها

سیستم تولید ناب؛ ارزیابی عملکرد ناب؛ معیارهای نابی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.