تبیین روابط موانع گردشگری سلامت با Fuzzy DEMATEL method شواهدی از ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی بازاریابی گردشگری سلامت
  • کد COI اختصاصی: VIISMAC01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد همتی

مسئول اداره گردشگری سلامت ،معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران

آزاده تقوی راد

کارشناس اداره گردشگری سلامت ، معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران

چکیده

گردشگری سلامت، امروزه از رو به رشدترین بخش های صنعت گردشگری جهان است که باعث شده سازمان های دستاندر کار و کشورهای علاقه مند به توسعه گردشگری توجه خود را به این بخشی از صنعت توریسم جلب و برای آن برنامهریزی کنند زندگی صنعتی در بیشتر کشورهای دنیا الزاماتی را با خود همراه دارد و نیازهایی را نیز برای مردم جوامع مختلفایجاد کرده است. هدف اصلی این پژوهش، تبیین روابط موانع گردشگری سلامت با Fuzzy DEMATEL methodشواهدی از ایران است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف تحقیق، کاربردی و از لحاظ موضوع و سوالات پژوهش از نوع تحقیقاتتوصیفی - پیمایشی میباشد. ابزار جمعآوری داده ها شامل پرسشنامه خبره بود.جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش خبرگان و صاحبنظران در زمینه گردشگری سلامت بود. از روش نمونه گیریگلوله برفی برای انتخاب افراد نمونه استفاده شد .در این پژوهش سعی شده تا ضمن شناسایی موانع گردشگری سلامت درایران به تبیین روابط این موانع در قالب روش دیمتل پرداخته شود. به نحوی که با بهره گیری از این روش امکان شناساییمتغیرهای علی و معلولی فراهم شده است. این متد امکان میدهد که با شناسایی و رفع موانع علی ،رفع موانعی که بصورتمعلول در مدل گزارش شدند، تسهیل گردد .نتایج بدست آمده از مدل نهایی دیمتل نشان داد که نتایج بدست آمده از مدلنهایی دیمتل نشان داد که موانع مربوط به عدم بهره گیری مناسب از اکولوژی، تصویر ذهنی مقصد و فقدان تحقیق وتوسعه جزو موانع اثرگذار در فقدان توسعه گردشگری سلامت در ایران هستند. عدم وجود زیرساختها، سیاست گذارینادرست و عدم مسئولیت پذیری اجتماعی نیز از موانعی هستند که به نوعی خود معلول سایر عوامل هستند. عدم وجودزیرساختها از بیشترین تاثیرگذاری برخورداری است و بیشترین تعامل را با سایر معیارهای مورد مطالعه دارد و معیار عدموجود زیرساختها از میزان تاثیرپذیری بسیار زیادی برخوردار است.

کلیدواژه ها

گردشگری سلامت، دیمتل فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.