اثرسندروم متقاطع فوقانی برعملکرد اندام فوقانی و ثبات ناحیه مرکزیبدن در ورزشکاران بالای سر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات ورزشی و سلامت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: HCONF07_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مهسا هاشمی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد اسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی

سارا چشمی

دکتری اسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی وعضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی شمس گنبد

چکیده

عدم تعادل عضلانی در یک چهارم فوقانی بدن باعث بروز سندروم متقاطع فوقانی شده و این ناهنجاری گاه فرد رامستعد آسیب های حاد و مزمن می سازد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر سندروم متقاطع فوقانی برعملکرد اندام فوقانی و ثبات ناحیه مرکزی بدن در ورزشکاران بالای سر می باشد.روش تحقیق: تحقیق حاضر با توجه به اهداف آن، از نوع تحقیقات علی مقایسه ای می باشد. جامعه آماری -شامل زنان ودختران والیبالیست و هندبالیست ۱۸ تا ۳۵ ساله شهرستان بجنورد که حداقل ۶ سال سابقه فعالیتمستمر در این رشته های ورزشی را داشتند، بود. نمونه اماری این تحقیق بصورت هدفمند و با توجه به نرم افزار G-Power تعداد ۴۰ نفر تعیین شد که افرد با توجه به معیارهای ورود و خروج از تحقیق انتخاب شدند و در دو گروهمساوی با و بدون ناهنجاری سندروم متقاطع فوقانی قرار گرفتند. برای ارزیابی ثبات عملکردی اندام فوقانی از ازمون تعادل Y، برای ارزیابی عملکرد انفجاری اندام فوقانی از ازمون پرتاب توپ مدیسین بهال و به منظور سنجش ثباتناحیه مرکزی بدن از آزمون های مک گیل استفاده شد. به منظور انجام تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده در این تحقیق، از آمار توصیفی و آزمون T مستقل برای مقایسه دو گروه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد بین ثبات عملکردی اندام فوقانی P=۰/۰۰۱ و بین عملکرد انفجاری اندام فوقانی P=۰/۰۰۱ و بین استقامت ناحیه مرکزی بدنP=۰/۰۰۱ در ورزشکاران با و بدون ناهنجاری سندروم متقاطع فوقانی اختلاف معنی داری وجود دارد نتیجه گیری: با توجه به یافته های این تحقیق مشخص می شود که سندروم متقاطع فوقانی که در ورزشکارانبالای سر شیوع بالایی دارد، بر عملکرد اندام فوقانی و ثبات ناحیه مرکزی بدن تاثیر گذار است و می تواند به عنوانیک ریسک فاکتور آسیب برای این ورزشکاران در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

سندروم متقاطع فوقانی، عملکرد اندام فوقانی، ثبات ناحیه مرکزی بدن،ورزشکاران بالاسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.