طبقه بندی خطاهای متخصصین رادیولوژی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی بهداشت، بحران و ایمنی
  • کد COI اختصاصی: HCSCONF05_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین محمدی

رادیولوژیست، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

خلیل کلوانی

دانشجوی دکتری مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

چکیده

امروزه خطاهای انسانی در حیطه پزشکی یکی از مهمترین و حسا س ترین مو ضوعات این حوزه ا ست و این امر خطرات غیر قابل قبول بسیاری را در جوامع به وجود آورده ا ست ا صول پایه و مبنای فعالیت هر یک از ر شته های علوم پز شکی بر دو جنبه تشخیص و درمان استوار بوده لذا کارشناسان و متخصصان بالینی در واحد رادیولوژی باید بر ایمن بودن و کیفیت ارایه خدمات خود اطمینان داشته باشند. این تحقیق با هدف شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی کارکنان واحد رادیولوژی بیمارستان کوثر قزوین به روش SHERPAانجام شده استروش کار: این مطالعه بصورت مقطعی و با استفاده از روش SHERPAدر سال۱۳۹۸ انجام شد. پس از بیان اهداف و آموزش روش کار، از طریق مشاهده و مصاحبه و با استفاده از روش آنالیز سلسله مراتبی، وظایف و زیر وظایف تعیین شد و در نهایت کار برگ روش SHERPA تکمیل و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها :کل وظایف مرتبط با شغل کارشناس رادیولوژی مورد بررس ی قرار گرفت و از میان ۳۵ زیروظیفه ۳۴ ، خطا ش ناس ایی ش د که خطاها ش امل عملکردی، بازدید، بازیابی، ارتباطی و انتخابی به ترتیب۱۸ %۵۳ ۳ ،(%۹) ۶ ،(%۱۸) ۷ ،(%۲۱)،صفر(%۰) بودند. تعداد خطا ها از لحاظ سطح ریسک خطاهای؛ غیر قابل قبول ۳، نامطلوب ۱۵، قابل قبول نیاز به تجدید نظر ۱۲، قابل قبول بدون نیاز به تجدید نظر ۴ عدد بود.نتیجه گیری : با توجه به نتایج پژوهش، مسئولان بیمارستان بایستی توجه بیشتری به خطاهای عملکردی و ارتباطی داشته و این خطاها را در اولویت کار ایمنی و پیشگیری قرار دهند.

کلیدواژه ها

شناسایی خطا، ارزیابی ریسک، خطای انسانی، روش SHERPA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.