ارزیابی خلوص ژنتیکی هیبریدهای گوجه فرنگی با استفاده از نشانگر مولکولی RAPD

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: DPCONF05_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمسه جانعلی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

غفار کیانی

دانشیار گروه اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدکمال کاظمی تبار

دانشیار گروه اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد سیه چهره

دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

گوجه فرنگی با نام علمی (solanum lycopersicum)، یک محصول گیاهی مهم در سراسر جهان است. امنیت غذایی جهانی خواستارتوسعه فناوری های جدید برای افزایش تولید محصولات کشاورزی در زمین های زراعی محدود است. یکی از این فرصت های جدید،تولید بذرهای هیبرید است که دارای توانایی بالایی برای افزایش عملکرد هستند. موفقیت در برنامه های اصلاحی تولید بذر هیبریدبه توانایی اصلاح کنندگان در شناخت لاین های والدینی که کارایی بالا در تولید بذر هیبرید دارند وابسته است. تکنیک نشانگرهایمولکولی ظرفیت خوبی برای تعیین خلوص ژنتیکی هیبرید ها دارند. در این پژوهش ۲ هیبرید M\L,SC\L) F۱) به همراه والدینآنها (M,SC,L ) در محیط گلخانه کشت و استخراج DNA از برگ تک بوته ها به رو ش CTAB انجام شد. برای ارزیابی خلوصژنتیکی بذر های گوجه فرنگی از نشانگر RAPD با دو پرایمر (OF-۷ و OH-۸) استفاده شد. نتایج pcr نشان داد از میان دو پرایمر،می توان از پرایمر OF-۷ برای شناسایی ناخالصی در هیبرید های گوجه فرنگی در برنامه های اصلاحی استفاده نمود. این مطالعهنشان داد که نشانگر RAPD می توانند ابزاری کاربردی و کارآمد در کنترل کیفیت بذر هیبرید باشد.

کلیدواژه ها

نشانگر مولکولی، هیبرید، گوجه فرنگی، خلوص ژنتیکی، RAPD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.