ابعاد برنامه درسی چندفرهنگی در اموزش دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE10_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا افشار

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی-برنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور واحد پردیس. تهران،ایران

الهام پیرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی-برنامه ریزی درسی، دانشگاه پیام نور واحد تهران جنوب. تهران، ایران

فاطمه پورعیسی اطاقوری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی- مدیریت آموزشی، دانشگاه پیام نور واحد تهران جنوب. تهران. ایران

چکیده

در دانشگاه پیام نور پذیرش دانشجویان از سراسر کشور است بنابراین دانشجویان با فرهنگ های مختلف حضور دارند و از طرفی فارغ التحصیلان رشته ی برنامه ریزی درسی در آینده از مجریان و برنامه ریزان نظام آموزشی محسوب می شوند بنابراین میزان شناخت و توجه به موضوع برنامه درسی چندفرهنگی در میزان استفاده از ان در هنگام تدریس و یا برنامه های اموزشی نظام آموزش بسیار موثر است . از طرفی با شیوع ویروس کووید ۱۹، دانشگاه ها آموزش الکترونیکی را در پیش گرفته اند و نظام آموزش با شرایط حاد و متغیری روبرو شد و برنامه ریزی های آموزشی به سمت متمرکز شدن پیش رفت در حالی که زیرساخت های لازم برای پرداختن به این نوع آموزش به طور کافی و مناسب فراهم نبود توجه به اهمیت برنامه درسی چندفرهنگی تا حدودی مغفول ماند چه بسا که ادامه این شرایط ممکن است سبب رویگردانی و کاهش انگیزه تحصیلی دانشجویان و همچنین افت یادگیری دانشجویان با فرهنگ های مختلف گردد بنابراین پژوهش حاضر در صدد بررسی میزان توجه اساتید علوم تربیتی به ابعاد برنامه درسی چندفرهنگی در طول آموزش الکترونیک در دوران همه گیری کووید ۱۹ است . این پژوهش توصیفی - پیمایشی با جامعه آماری اساتید علوم تربیتی استان تهران به تعداد ۱۹۰ نفر با نمونه ۱۲۷ نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی استاندارد با تایید روایی صوری و پایایی ۸۷/۰ بود. یافته ها نشان داد استفاده اساتید از بعد ادغام محتوا و پداگوژی عدالت در حد زیاد و برای ابعاد کاهش پیش داوری و بعد تقویت فرهنگ دانشگاه و ساختار اجتماعی ساخت دانش در حد متوسط بوده است . با توجه به یافته ها، اساتید لازم است که به ابعاد کاهش پیش داوری، تقویت فرهنگ دانشگاه و ساختار اجتماعی ، ساخت دانش توجه بیشتری در اموزش الکترونیک داشته باند از جمله ی اقدامات افزایش مشارکت دانشجوها و خانواده ها و سازمان های مربوطه و تصویب سیاست های برنامه درسی چندفرهنگی است .

کلیدواژه ها

ابعاد برنامه درسی چندفرهنگی ، آموزش الکترونیکی ، کووید ۱۹، رشته علوم تربیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.