مقایسه تاثیر روش تدریس یادسپاری و اکتشافی برپیشرفت تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE10_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فرخی پور

دانشجوی کارشناسی، رشته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان سلمان فارسی، شیراز

حدیثه عظیمی بیدار

دانشجوی کارشناسی، رشته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان سلمان فارسی، شیراز

فاطمه ستاری

دانشجوی کارشناسی، رشته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان سلمان فارسی، شیراز

فاطمه خوش خواهش

دانشجوی کارشناسی، رشته علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان سلمان فارسی، شیراز

چکیده

در متن هر تدریس یکی از عناصر اصلی فرآیند آموزش و پرورش است که در کارایی نظام آموزشی نقش موثری را ایفا کند. بر اساس گفته ویلیام ون تیل برای افراد جامعه ای که تعلیم و تربینش بدون بحث و انتقاد، امور را می پذیرد و بدون تفکر منعکس می ،نماید خطری در کمین است که انسانی فاقد توان و نیرو در جامعه پدید می آورند، تدریس در بیشتر مدارس ما به عنوان انتقال معلومات از ذهن معلم به شاگرد می باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر روش تدریس اکتشافی و روش تدریس یاد سپاری دانش آموزان دختر و پسر متوسطه اول شهرستان مرودشت انجام شد. روش این پژوهش از نوع حاضر نیمه تجربی است برای اجرای پژوهش چهار کلاس انتخاب شد دو کلاس به عنوان گروه گواه و دو کلاس به عنوان گروه آزمایش و دو کلاس روش اکتشافی و در دو کلاس روش مبتنی بر انتقال مستقیم اجرا شد. در نهایت، نمرات آزمون پیشرفت تحصیلی با هم مقایسه شد. داده ها با آزمون تحلیل کواریانس مانوا و t مستقل تحلیل شد. نتاج پژوهش نشان داد که در مجموع روش تدریس اکتشافی بر افزایش پیشرفت تحصیلی و موثرتر از روش یادسپاری است. به علاوه فرضیه دیگر پژوهش درباره پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تایید ،شد به این صورت که روش اکتشافی برای دختران موثرتر از پسران بود.

کلیدواژه ها

روش تدریس، روش تدریس یاد سپاری ، روش تدریس اکتشافی ، پیشرفت تحصیلی ، دانش آموزانمتوسطه اول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.