تحلیل محتوای کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه هشتم ( چاپ ۱۴۰۰) بر اساس مولفه های آموزش صلح یونسکو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE10_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احمدی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه شهید رجایی تربت حیدریه

سیدابوالقاسم سیدان

مدرس گروه روانشناسی دانشگاه مازندران و دانشگاه های تربت حیدریه

چکیده

تحقق صلح از جمله چالشهای عدیده هزاره سوم تلقی می گردد و بررسی ها نشان می دهد تلاش های صورت گرفته برای رسیدن به صلح موفقیت چندانی نداشته است . برای تحقق صلح انتظار می رود تلاش های صورت گرفته از سوی نهاد ها ، دول و آحاد جامعه به صورت سیستماتیک دنبال گردد. برنامه آموزش صلح ، میتواند مسیر را برای تحقق صلح هموار سازد. لذا بایستی این برنامه ها بصورت همکاری های بین المللی در دستور کار دولت ها ، نهادها و سازمان ها قرار بگیرد و شبکه سازی و تحقیقات در این زمینه گسترش یابد. سازمان یونسکو مولفه های هفتگانه آموزش صلح را ارائه نموده است که بایستی در زمینه مواد آموزشی ، تجدید نظر در کتب درسی و توسعه برنامه درسی مورد توجه قرار بگیرد. با توجه به نقش و ظرفیت کتاب های مطالعات اجتماعی در پوشش مولفه های آموزش صلح ، این پژوهش به تحلیل کتاب مطالعات اجتماعی پایه هشتم به منظور تطبیق با مولفه های هفتگانه آموزش صلح یونسکو می پردازد. روش تحقیق پژوهش تحلیل محتوا است . جامعه آماری کتاب اجتماعی پایه هشتم چاپ ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ می باشد. نمونه پژوهش (واحد های تحلیل ) شامل واحد های متنی (پاراگراف)، به کار ببندیم ، فعالیتها ، تصاویر ، کاربرگ و بیشتر بدانیم است . نتایج این پژوهش نشان می دهد که کمترین توجه به مولفه های حفاظت از محیط زیست و جهان وطنی می باشد و بخش جغرافیای این کتاب تنها به میزان ۳۷.۳۰ درصد با مولفه های هفتگانه آموزش صلح یونسکو انطباق دارد. همچنین واحد های به کار ببندیم و تصاویر به ترتیب بیشترین واحدهای منطبق را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا ، مطالعات اجتماعی ، آموزش صلح ، مولفه های صلح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.