بررسی اثر افزودنی(۱-x)Bi۲O۳.xFe۲O۳ بر مقاومت الکتریکی مستقیم فریت منیزیمدر دمای محیط

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره سرامیک ایران و سومین کنفرانس بین المللی سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC13_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانا عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

امین یوردخانی

استادیار، بخش مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

اورلیان روتارو

دانشیار، دپارتمان مهندسی برق و علوم کامپیوتر، دانشگاه اشتفان شل-مار، سوچهآوا، رومانی

رضا پورصالحی

دانشیار،گروه نانو مواد، بخش مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

در این پژوهش فریت منیزیم به همراه افزودنی ترکیبات اکسید بیسموت و اکسید آهن طبق فرمول شیمیایی MgFe۲O۴.[(۱-x)Bi۲O۳.xFe۲O۳] و به ازای مقادیر ۰/۱۶ ،/۱۲ ،۰/۰۸ ،۰/۰۴ ،۰/۰۲ ،x=۰/۰۰ به روش واکنش در حالت جامد سنتز شد. نمونه ها ابتدا به شکل قرص هایی با قطر ۰/۷ سانتیمتر و ضخامت حدود ۰/۳ سانتیمتر تحت فشار پرس تک محوره ۳۵۰MPa پرس شدند و در اتمسفر هوا و در دمای۱۰۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴ ساعت سینتر شدند و به صورت طبیعی تا دمای محیط خنک شدند. طبق نتایج آزمایش پراش پرتو ایکس، تمامی نمونه ها به صورت فاز اسپینل مکعبی متبلور شدند و فازهای ثانویه حاوی اکسید بیسموت هم مشاهده شد. مقاومت الکتریکی مستقیم فریت منیزیم (سینتر شده در دمای ۱۴۰۰C به مدت چهار ساعت) در دمای محیط، ۵۷۶/۶ KΩ.cm اندازه گیری شد. نمونه ی x=۰/۰۰ دارای بیشترین مقاومت الکتریکی مستقیم در دمای محیط با مقدار ۶۶/۱ ۰ .FP و نمونه ی x=۰/۰۸ از بین نمونه های حاوی افزودنی، دارای کمترین مقدار مقاومت الکتریکی مستقیم در دمای محیط با مقدار ۴/۶ ۰ KΩ.cm بود. حین فرآیند سینتر، فاز مایع غنی از اکسید بیسموت بین دانه ها تشکیل میشود که به عنوان یک سد الکتریکی مانع از حرکت حاملهای بار از یک دانه به دانه مجاور میشود. بزرگی این سد الکتریکی به موقعیت تراز فرمی فاز مایع و فریت منیزیم بستگی دارد. هر قدر این اختلاف بیشتر باشد انرژی سد الکتریکی افزایش می یابد. نتایج نشان می دهد که افزودن اکسید آهن به فاز مایع منجر به کاهش اختلاف تراز فرمی فاز مایع و فریت منیزیم میشود.

کلیدواژه ها

فریت منیزیم، اکسید بیسموت، اکسید آهن، مقاومت الکتریکی مستقیم، فاز مایع، خواص الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.