بررسی اخلاق در بوستان سعدی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF10_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسن علمدارمقدم

استادیار دانشگاه فرهنگیان،پردیس شهید رجایی سمنا ن

بهنام شریفی

دانشجو دانشگاه فرهنگیان،پردیس شهید رجایی سمنا ن

چکیده

بوستان سعدی ، در میان آثار اخلاقی جایگاه ویژه و برجسته ای دارد. پیام های اخلاقی این کتاب، یا به گونه مستقیم و پند و اندرز و یا در لابه لای حکایت ها و تمثیل های اخلاقی و عرفانی رخ می نماید. در بوستان سعدی ، جهان مطلوب و آرمانی سعدی جلوه گر می شود و سعادت در این جهان، با به کار بستن فضائل اخلاقی و نیکی ها حاصل می گردد.سعدی از بزرگترین ادیبان ایرانی و مربیان بزرگ اجتماعی است که »بوستان« را در سال ۶۵۵ه.ق تالیف کرد. این اثر به دلیل آن که حاوی حکایات و آموزه های اجتماعی و اخلاقی فراوان است ، یکی از بزرگترین منابع در زمینه ی تعلیم و تربیت به شمار می رود. هدف از پژوهش فوق بازگشت به منابع فرهنگی و ادبی گذشته و معرفی آراء سعدی به عنوان یکی از مربیان دست پرورده ی مکتب اسلام در زمینه ی اصول اخلاق اجتماعی می باشد که به منظور دست یابی به هدف فوق با روش تحلیلی - توصیفی به بررسی و تحلیل اسنادی اشعار و حکایات وی در بوستان پرداختیم که در نتیجه گیری نهایی اصولی از قبیل عدالت ، تواضع ، حفظ زبان، امر به معروف و نهی از منکر، خوی نیکو، خدمت به خلق ، تغافل و احسان با ذکر ابیاتی از بوستان دسته بندی و بررسی گردید.

کلیدواژه ها

سعدی ، اخلاق اجتماعی ، بوستان، حفظ زبان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.