ارزیابی شیوه خودکشی و علل ارتکاب آن در بین سربازان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF10_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قادر سعادتی

مقطع کارشناسی، دانشگاه امام حسن مجتبی ، تهران

علی همراهی

مقطع کارشناسی، دانشگاه انتظامی امین، پارس آباد،

چکیده

مقامات ذیصلاح معتقدند که بعد از مرگ ناشی از تصادفات رانندگی، خودکشی دومین عامل مرگ ومیر جوانان است. پدیده «خودکشی» از لحاظ حقوق کیفری، در حاشیه بررسیهای قتلها به میان می آید. به نظر می رسد موضوع جرم خودزنی و خودکشی یک پدیده چندوجهی است که برای شناخت آن در نظر گرفتن ریشه های روانی فرهنگی اجتماعی و اقتصادی به طور توامان لازم و ضروری است از این رو نظر به اهمیت عوامل اجتماعی و اقتصادی در ارتکاب جرم خودزنی سربازان پژوهش حاضر درصدد بررسی رابطه میان اقدام به خودزنی و خودکشی سربازان با ویژگیهای فردی و خانوادگی ایشان میباشد. همچنین با پاسخ گویی به راهکارهای اصولی و کاربردی جهت پیشگیری از وقوع جرم خودزنی در ارتش جمهوری اسلامی ایران به مجموعه راهکارهایی که به طور عمومی صبغه کاربردی داشته و غالبا بر تاکید نسبت به حوزه فعالیت نهادها و یگانهای درون سازمانی متناسب با شخصیت کارکنان که هنجارهای درون سازمانی می باشند و توسط فرماندهان نظامی، دانشگاهی و مسئولین عقیدتی سیاسی و حوزه نمایندگی ولی فقیه و مسئولین حفاظت و بازرسی، دوایر و شعب قوانین و امور حقوقی مستقر در نیروهای مسلح و قضات محاکم نظامی تهیه گردیده توجه داده و پیشنهادهای کاربردی و اجرایی جهت پیشگیری از جرم خودزنی و خودکشی در نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران را که می توان به عنوان یک راهکار کلی، خمیرمایه برنامه ریزان، مدیران و فرماندهان ستادی و صفی مرتبط با سربازان دانست و انشاءالله با استفاده از آن نکات ارزشمند که حاصل تجربههای غنی کلیه مسئولین و فرماندهان و قضات محاکم میباشد فضای مناسب تری در راستای خدمت وظیفه عمومی ایجاد نموده و متناسب با درجه همبستگی متغیرهای موجود از حجم جرم خودزنی و خودکشی در نیروهای مسلح به ویژه میان سربازان بکاهد.

کلیدواژه ها

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، سرباز، جرائم خاص نظامی خودزنی، خودکشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.