پیش بینی ریسک پروژه های نرم افزار توسط الگوریتم بهینه سازی ملخ و یادگیری ماشین

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه سیستم های پردازشی و ارتباطی چندرسانه ای هوشمند، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IMPCS-3-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی خسروی فارسانی

عضو هیات علمی

بهار احمدی

دانشگاه شهرکرد

تقی جاودانی گندمانی

عضو هیات علمی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

توسعه نرم افزار را می توان فعالیتی دانست که از انواع پیشرفت های فناورانه استفاده می کند و نیاز به دانش بالایی دارد. به همین دلیل، هر پروژه توسعه نرم افزاری حاوی عناصر عدم قطعیت است که به عنوان ریسک پروژه شناخته می شود. موفقیت یک پروژه توسعه نرم افزار به شدت به میزان ریسک مربوط به هر فعالیت پروژه بستگی دارد. لذا، به عنوان یک مدیر پروژه، آگاهی از خطرات کافی نیست. جهت دستیابی به یک نتیجه موفق، یک مدیر پروژه باید بتواند تمام ریسک های اصلی را شناسایی، سپس ارزیابی، اولویت بندی و درنهایت مدیریت کند. مدیریت ریسک بر شناسایی ریسک ها و درمان مناسب با آن ها تمرکز دارد. پروژه های نرم افزاری دارای ریسک های فردی یا کلی هستند. برخی از این ریسک ها به یک فعالیت خاص و برخی دیگر به پروژه مرتبط است. معمولا ریسک ها ابتدا شناسایی شده و با فعالیت های پروژه مرتبط می شوند. تعیین چگونگی رفتار افراد برای دستیابی به اهداف فعالیت استراتژیک برای شناسایی خطرات است. استفاده از الگوریتم ها و فن های مختلف برای شناسایی ریسک های نرم افزاری همواره موردتوجه متخصصین بوده است. هدف این مطالعه، پیش بینی ریسک های پروژه های نرم افزاری به کمک الگوریتم بهینه سازی ملخ می باشد. در این روش انتخاب ویژگی و کاهش آن توسط الگوریتم بهینه سازی ملخ انجام می شود و برای طبقه بندی ریسک و ویژگی ها از روش های طبقه بندی ماشین بردار استفاده می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت ریسک, توسعه نرم افزار, بهینه سازی ملخ, روش های طبقه بندی, الگوریتم های فرا ابتکاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.