مطالعه علل سهل انگاری تحصیلی دانش آموزان و تاثیر فناوری نوین آموزشی بر آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF07_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدامین هوشمند میرحسینی

دانشجوی دکتری روان شناسی تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرما ن

ویدا اندیشمند

استا د یار، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ا یرا ن

چکیده

درک بسیاری از رفتارهای انسان به علت پیچیده بودن آن بسیار مشکل بوده و یکی از دغدغه های روانشناسان و پژوهشگران است. یکی از این رفتارهای پیچیده، سهل انگاری یا به آینده موکول کردن کارهاست. گرایش به موکول کردن فعالیت های تحصیلی و یادگیری به آینده به عنوان یکی از مشکلات شایع و از موانع مهم پیشرفت تحصیلی تلقی می شود. هدف پژوهش حاضر بیان تصویر روشنی از علل سهل انگاری تحصیلی، پیامدها و راهکارهای آن و بررسی نقش فناوری های نوین آموزشی بر کاهش سهل انگاری تحصیلی است. در جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف (کتاب، مقاله) استفاده شده است و مطالب مورد نظر جمع آوری شدند، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند و سپس در بدنه مقاله به کار گرفته شدند. روش پژوهش حاضر به صورت کتابخانه ای می باشد. از مقوله علل سهل انگاری تحصیلی، نداشتن مهارت مدیریت زمان، ساختار نظام آموزشی، بی علاقه بودن به موضوعات درسی، ذهن آگاهی پایین، داشتن دوستان بی انگیزه و بی برنامه، نبود الگوی موفق، روش تدریس معلم و احساس ناامیدی و بی کفایتی استخراج شدند. بر اساس این نتایج، پیشنهادهایی در حوزه غلبه بر سهل انگاری برای نظام آموزشی، معلمان، والدین و دانش آموزان ارائه شده است. از طرفی با توجه به اینکه امروزه در جهان به صورت روزانه و مکرر از فناوری های نوین آموزشی استفاده می شود و به خصوص اینکه فناوری های نوین آموزشی قطعا تاثیر به سزایی در رشد دانش آموز دارد استفاده از فناوری های نوین آموزشی توسط معلمان می تواند هم پویایی و نشاط در دانش آموزان ایجاد کند و هم سهل انگاری تحصیلی آنان را کاهش دهد.

کلیدواژه ها

سهل انگاری تحصیلی، فناوری نوین آموزشی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.