پیشبینی اشتیاق تحصیلی براساس رابطه معلم- دانش آموز در دوران کرونا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF07_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا برخوردار

کارشناسی روانشناسی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه اردکان، اردکان ایران.

شکوفه متقی دستنائی

دکتری روانشناسی عمومی، استادیار و عضو هیئت علمی، گروه روانشناسی عمومی، دانشکده علوم انسانیو اجتماعی، دانشگاه اردکان، اردکان ایران

زهره مردانی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد،ایران

چکیده

مطالعه انگیزه و اشتیاق در دانش آموزان و بررسی عوامل موثر بر آن میتواند در جهت ارتقاء امر آموزش و تحصیل مفید باشد. پژوهش حاضر با هدف پیشبینی اشتیاق تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول براساس رابطه معلم دانش آموز انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهرستان اردکان در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بود که ۱۰۰ نفر از آنان به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اشتیاق تحصیلی اسکافیلی و همکاران (۲۰۰۲) و رابطه معلم- دانش آموز مورای و زوویچ (۲۰۱۰) استفاده گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روشهای آماری (ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه)، تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین کیفیت رابطه معلم- دانش آموز و اشتیاق تحصیلی رابطه مثبت معناداری وجود دارد. همچنین از بین مولفه های متغیر رابطه معلم- دانش آموز، مولفه های حمایت و ارتباط با اشتیاق تحصیلی رابطه مثبت معنادار و مولفه ازخودبیگانگی با اشتیاق تحصیلی رابطه منفی معناداری دارند. علاوه بر این، رابطه معلم- دانش آموز و مولفه های آن توانسته اند که اشتیاق تحصیلی دانش آموزان را بهطور معناداری پیشبینی کنند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که بهبود روابط معلم-دانش آموز میتواند منجر به افزایش اشتیاق به تحصیل در دانش آموزان شود.

کلیدواژه ها

اشتیاق تحصیلی، رابطه معلم- دانش آموز، اپیدمی کرونا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.