استنتاج الگویی برای دموکراسی در کلاس بر اساس اندیشه های کارل پوپر با تاکید بر کتاب جامعه باز و دشمنانش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF07_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 330
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فکری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان زاهدان

مسعود خنجرخانی

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان زاهدان، گروه علوم تربیتی

چکیده

این مقاله با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی، به تبیین رویکرد پوپر در زمینه دموکراسی در کلاس درس می پردازد. بررسی آرای پوپر بیانگر آن است که اندیشه های وی طیف گسترده ای از موضوعاتی چون فلسفه علم، معرفت شناسی و... را در بر می گیرد. از دید پوپر تکرار در اکتشاف و یادگیری نقشی ندارد و منتقد آموزش تقلیدی است و بر آموزش بر پایه خلاقیت تاکید فراوان می کند. درواقع دیدگاه پوپر در مساله آموزش یادگیری مساله محور و یادگیری دموکراتیک دانش آموز را در کلاس به دنبال دارد. بر همین اساس ضمن بررسی دیدگاه پوپر در پایان الگوی مبنی بر دموکراسی از دیدگاه پوپر ارائه گردید و با سایر الگوها نیز مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.

کلیدواژه ها

کارل پوپر، دموکراسی، آموزش مساله محور، یادگیری دموکراتیک، کتاب جامعه باز دشمنان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.