ارائه الگوریتم بهینه سازی مارهای گارتر مبتنی بر مسیریابی برای شبکه های حسگر اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF05_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مجید مزینانی

دانشیار گروه برق، دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، مشهد، ایران

علی حسن الرکابی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه امام رضا(ع)، مشهد، ایران

هنگامه قصرانی

کارشناس ارشد رشته مهندسی برق-مدارهای مجتمع الکترونیک، موسسه آموزش عالی خاوران،مشهد، ایران

چکیده

اینترنت اشیا IoT به طور فزایندهای در برنامه های عملی مانند سیستم های امنیتی، زیرساخت های هوشمند، مدیریت ترافیک،سی ستم های آب و هوایی، و غیره به کار گرفته می شود . به منظور افزایش بهره وری انرژی در این شبکه ها، مکانیزم برنامه ریزیخواب در پروتکل هاب مسیریابی مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود تحقیقات انجام شده برای اصی این حوزه، شبکه هایاینترنت اشیا هنوز هم نمی توانند طول عمر شبکه و پوشش طولانی مدت حسگرها را تضمین کنند. در نتیجه، نیاز به توسعه یکطر مسیریابی ساده و کارآمد از لحاظ انرژی برای شبکه های حسگر بیسیم اینترنت اشیا می باشد.در حال حاضر رویکردهای مبتنی بر الگوریتم های فراابتکاری به علت سادگی و عدم نیاز به اطلاعات زیاد اغلب نتایج متبتی راارائه می دهند. به همین منظور ما در روش پیشنهادی خود از الگوریتم مدارهای گارتر ( GSO ) در مکانیزم زمان بندی خواب وهمچنین خوشه بندی دستگاه ها در طراحی پروتکل مسیریابی شبکه حسگر بی سیم اینترنت اشیا استفاده می کنیم. نتایج حاصل ازشبیه سازی نشان می دهد که روش پیشنهادی ما معیارهای ارزیابی مانند میزان انرژی مصرفی و تعداد پرش صورت گرفته درالگوریتم را به میزان قابل قبولی نسبت به روش های قبلی بهبود داده است.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بی سیم، مکانیزم زمان بندی خواب، الگوریتم مارهای گاتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.