بررسی رابطه اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی کودکان مدارس ابتدایی با اشتغال مادران در خارج از خانه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و اولین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: ICPES01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عشرت دهقانی اردبیلق

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحدکاشان

چکیده

مشارکت زنان در بازار کار ، تحت تاثیر نظام ارزشی حاکم بر جامعه و ساختار فرهنگی ، تاثیرات متفاوتی بر مناسبات خانوادگی به جای می گذارد . بدین قرار علاوه بر عوامل مربوط به بازارکار ، عوامل دیگری ازجمله نوع برخورد همسر و فرزندان ، همچنین تلقی خوردن از اشتغال ، در تصمیم گیری و اقدام به این کار موثر است.در جوامعی نظیر ایران ، خانه داری و بچه داری که بطور الگوهای سنتی ، وظیفه اصلی زن می باشد ، به گونه ای نهادینه شده است ، و زنان هم غالبا آن را به صورت یک عرف پذیرفته اند و سعی کرده اند خود را با آن تطبیق دهند . براساس همین الگوها ، شرایطی که جامعه برای اشتغال زن در خارج از خانه قایل است ، بیش از آن که رضایت زن در آنها لحاظ شود به منافع خانواده ، رضایت شوهر و ... توجه دارد . زن ایرانی نیز غالبا اشتغال را به شرطی می پذیرد که در امور مربوط به خانه و نگهداری فرزندان خللی به وجود نیاورد . لذا به مشاغلی روی می آورد که به صرف وقت کمتری نیاز داشته باشد ، تا بتواند انتظارات جامعه را نیز از حیث مادر خوب و همسر خوب بودن برآورده سازد . به رغم پاره ای بایدها و نظرات منفی نسبت به اشتغال زن از دیدگاه سنتی ، بی گمان ، خود اشتغال زنان و اقدام آنان به قبول مسئوولیت دوگانه ، به الگوهای سنتی خانواده و تعریف الزامات همسری و مادری تاثیر گذاربوده و مناسبات و نقش ها را به طور محسوسی متحول ساخته است . با توجه به موارد ذکر شده و اطلاعات بدست آمده در مقاله ، نمایانگر تفاوت های آماری میان بیش فعالی کودکان دارای مادران شاغل و کودکان دارای مادران غیر شاغل می باشد که با توجه به تجزیه و تحلیل اطلاعات ، بیش فعالی در میان کودکان دارای مادران غیرشاغل به مراتب بیشتر ازکودکان دارای مادران شاغل می باشد. اما بطور حتم و صددرصد نمی توان گفت که والدین مسئول به وجود آمدن این اختلال درکودکان هستند . همانطور که در بخش های پیش گفته شد علل این اختلال به درستی مشخص نشده است ولی می توان گفت که نوعی رابطه ی متقابل بین شیوه فرزند پروری ، محیط خانواده ، سطح اجتماعی و همچنین سطح سواد و اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی وجود دارد و همانطور که در مقاله حاضر ثابت شده است بین شاغل بودن یا غیر شاغل بودن مادر با این اختلال هم رابطه معناداری وجود دارد .

کلیدواژه ها

بیش فعالی کودکان ، مادران شاغل ، بیش فعالی ، زنان شاغل ، مدارس ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.