بررسی رابطه بین نگرش مالی و قصد پذیرش بانکداری اسلامی با میانجیگری نفوذ اجتماعی (مطالعهموردی: بانک های ایران و ترکیه و عراق)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF07_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه شکرزاده

کارشناسی ارشد مدیریت مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند ، مرند، ایرا ن

چکیده

هدف اصلی این تحقیق بررسی رابطه بین نگرش مالی و قصد پذیرش بانکداری اسلامی با میانجیگری نفوذ اجتماعی در کشورهای ایران و ترکیه و عراق بود. این تحقیق از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از لحاظ انجام از نوع مطالعات توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری مشتریان بانک های سه کشور ایران، ترکیه و عراق می باشد. از ایران ۴۰ نفر و از دو کشور ترکیه و عراق تعداد ۳۰ نفر به عنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و جمعا ۱۰۰ نفر انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه میندرا و همکاران (۲۰۲۲) استفاده شد. روایی پرسشنامه بر اساس نظر خبرگان و پایایی پرسشنامه بر اساس آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار PLS-SMARTبهره گرفته شد. نتایج نشان داد که نگرش مالی با قصد پذیرش بانکداری اسلامی و نفوذ اجتماعی ارتباط مثبت و معناداری دارد. همچنین نفوذ اجتماعی با قصد پذیرش بانکداری اسلامی ارتباط مثبت و معناداری دارد. از سوی دیگر نیز نفوذ اجتماعی رابطه بین نگرش مالی و قصد پذیرش بانکداری اسلامی را میانجیگری می کند.

کلیدواژه ها

نگرش مالی، قصد پذیرش بانکداری اسلامی، نفوذ اجتماعی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.